Сандвичите са любима бърза храна, когато нямате идеи или време да приготвите нещо-бързо, а същевременно се нуждаете от насищаща храна, която да ви насити.
Още по-голямо предимство на сандвичите е, че могат да се замразяват, така че винаги да имате под ръка готов сандвич, който само да размразите преди консумация.
Ето как да замразите сандвич - и хлебчетата, и целия сандвич.
За първо замразяване се препоръчва да приготвяте в малки порции, за да не се наложи да изхвърляте храна. Първо приготвяте необходимата смес за сандвича, след което я наслоявате между двете филийки. Пълнозърнестият хляб се смята за най-добрата алтернатива, когато имате намерение да замразявате своя сандвич.
След това залепвате двете филии и ги поставяте в подходяща торбичка за съхранение. Тази торбичка я слагате върху поднос, който поставяте във фризера. Нормалните хлебчета за сандвичи се замразяват, като се сложат в плътен плик и се подреждат във вризера.
Преди консумация изваждате готовия сандвич, изчаквате известно време, след което го изпичате в продължение на 2-5 минути.
Важно е да знаете обаче, че не всички храни могат да бъдат замразени. Някои от тях могат да омазнят или размекнат хляба, а други да се втвърдят значително.
Ето кои храни можете да замразите и кои да избягвате:
Кои храни можете спокойно да замразите заедно със сандвича:
- Фъстъчено масло и ядки;
- Сьомга;
- Сирене и др.
Кои храни да избягвате при замразяване на сандвичи:
- Твърдо сварени белтъци;
- Желе;
- Сладко;
- Домати;
- Маруля;
- Кисели краставички;
- Лук и др;
Те са подходящи за добавяне непосредствено след размразяване на сандвичите.
Във фризер може да замразите клуб сандвичи, малки питки, лимецови хлебчета.
Коментари