Ако покрай вас имате заклети ловджии - те ще ви убедят във вкусотията, която ни предлага дивеча и която не е за изпускане.
Един от най-вкусните диви животни, е дивото прасе. Но как се готви глава от диво прасе?
Приготвянето на главата от дивото прасе е просто и лесно изпълнимо. За да приготвите глава от диво прасе първо трябва да започнете с нейното почистване, като задължително се премахва и кожата, като се почне от гърлото към периферията. След като сте изпълнили тази част идва и часта с маринатата, която всъщност е важна част от подготовката на дивечовата глава.
Марината се приготвя като се смесват вода - да покрие главата, лимонтузу, 1 пакетче бахар, 1 пакетче дафинов лист, 100 г сол. Тази марината трябва да ври около 30 минути и след като изстине да се добави главата от дивото прасе за 24 часа, за да се овкуси.
След което маринованата глава се приготвя по следния начин:
1. Ври във вода до готовност с малко сол.
2. Към свареното месо могат да се добавят задушен лук и други зеленчуци и да си го превърнете в гювеч, като тук главата се обезкостява предварително.
3. Можете да сварите малко главата (но не до готовност) и да го изпечете със зеленчуци на фурна.
Трик: За да сварите дивечовата глава по-бързо, я обезкостете предварително.
Коментари