Gotvach.bg»Съвети»С какво се комбинира пащърнакът?

С какво се комбинира пащърнакът?

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
87316k
С какво се комбинира пащърнакът?

Пащърнакът е блед на цвят кореноплоден зеленчук. Неговият вкус е леко сладникав и приятен, с много ароматни нотки.

Познат и ценен още от древността освен заради хранителните си стойности и вкус, но и заради своите ползи за човешкото здраве и имунитет.

Пащърнакът е богат е на витамини, минерали, протеини и фибри, фолиева киселина, в същото време беден на мазнини и калории (едва 50-56 калории и 0.2 г мазнини за 100 г).

Това го прави изключително полезен за бременни жени, малки деца и бебета, както и за хора, подложени на диета.

Пащърнакът се консумира суров, сварен, задушен или печен, подобно на начина, по който използвате морков.

За да го включим в нашето меню, е хубаво да се съобразим и да знаем с какво е най-подходящо да го комбинираме и кои подправки и съставки подсилват аромата му, без да го засенчват или променят по някакъв начин.

Когато искаме да похапнем суров пащърнак, можем да приготвим здравословна салата, като го настържем в компания с неговия родственик моркова, както и зеле, зелена ябълка, червено цвекло и бяла ряпа.

Подходящи овкусители за тази полезна салата са прясно изцеденият лимонов сок и свеж магданоз.

Ако готвим пащърнак в супи, яхнии и различни варива и печива, неизменните му другари са целината, картофът, морковът, червените меса и подправката мащерка.

Пащърнакът придава невероятен вкус на ястията, а на пюретата дава допълнителна текстура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати