Gotvach.bg»Съвети»Как се правят домашни гризини

Как се правят домашни гризини

НикиНики
Гуру
14114k
Как се правят домашни гризини

Гризините са любими на малки и големи, страхотно занимание пред телевизора, докато гледаме любимия филм.

Ето и няколко рецепти за приготвянето на вкусни домашни гризини.

Гризини с маслини и сирене

Необходими продукти:

Сирене - 100 г

Масло - 100 г

Кашкавал - 60 г

Закнасена сметана - 60 мл

Брашно - 180 г

Маслини - 60 г

Начин на приготвяне:

В блендер слагаме маслото, сиренето, сметаната и кашкавала. Блендираме всичко. Добавяме пресятото брашно и отново блендираме до получаване на трохи. Трохите поставяме на плота и добавяме нарязаните на ситно маслини. Омесваме тестото, поставяме го в опаковъчно фолио и поставяме в хладилника за 1 час. От охладеното тесто късаме малки топчета и с ръце оформяме домашните гризини. Подреждаме ги в тава и печем в предварително загрята фурна на 180°C

Пикантни гризини

Необходими продукти:

Тесто за пица - 500 г

Яйце - 1 бр.

Червен пипер

Лют червен пипер

Босилек

Чубрица

Риган

Начин на приготвяне:

Тестото омесваме със сухите подправки, разточваме на тънка кора, нарязваме на ленти, усукваме като спирали и подреждаме в тава, оставяме да втасат. Мажем с разбитото яйце и печем до готовност.

Кашкавалени гризини

Необходими продукти:

Тесто - 500 г

Кашкавал - 150 г

Сухи подправки-по-избор

Яйца - 1 бр.

Начин на приготвяне:

Тестото омесваме с настъргания кашкавал и сухите подправки. Разточваме тънък лист и нарязваме лентички, оформяме ги като фитил, подреждаме в тава и оставяме да удвоят размера си. Печем в предварително загрята фурна до готовност. По-желание може да поръсим със семена преди печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати