Начос е едно от най-пикантните и лесни за приготвяне ястия, типични за мексиканската кухня. За направата на начос най-важно е да разполагате с голямо количество царевичен тортила чипс, а останалите продукти съвсем не са фиксирани и зависят само от вашия вкус и въображение.
В миналото начос се е приготвя само с тортила чипс и разтопено сирене. Постепенно към тях са започнали да се добавят и други продукти и от обикновен снак за пред телевизора, начосът бързо се е превърнал в предястие (апетайзър) и дори в основно ястие.
Подобно на повечето мексикански ястия и начосът е доста пикантен, направо лют. Това е така, защото в рецептата му се използват много люти чушлета (jalapeno), но ако е предназначен за деца, те не се прибавят.
Обикновено за пирготвянето на начос са необходими само няколко минути (за изяждането му също). Тортила чипсът се изсипва в подходящ съд. Отгоре се слагат останалите подправки – боб, кисели краставички, маслини, царевица, маслини, топено сирене и др. След което всичко се запича за няколко минути под грил или в микровълновата.
Начосът се поднася веднага, докато чипсът все още е хрупкав. Заедно с него се поднася сметана или гуакамоле. Най-много начос се изяждат по време на финалите за Суперкупата на Америка (американски футбол). Още рецепти за начос може да откриете на нашия сайт.
Коментари