Кака и Батко
Новак
Моята стенаРецепти11Снимки9СтатииСъветиКоментари39Форумни темиПостове във форума16За менИзпрати съобщениеточки120
- Кака и Баткодобави отговор към форумната тема: Тайната на перфектния паниран кашкавалпреди 9 годиниИзвинявам се, че те подведох снощи - на мъж вяра да нямаш! Допитах се до когото трябва и се оказа, че не е фолио, а кори за баница. Още веднъж се извинявам - важно е при завиването на кашкавала листа за баница да не се пукне. Другото важно е овалването в яйце да стане непосредствено преди слагането на "пакетчето" в тигана - ясно е до какво води намокрянето. Не се ползва галета. Пържи се или се пече до цветът, който ви харесва.
Добър апетит! - Кака и Баткодобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 9 годиниТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиПрав сте Яворе, ако проявявате интерес можете да прочетете какво сме си говорили с Николай - излишно е да се повтарям. За да съм обаче конкретен ще Ви обърна внимание, че не съм казал не мийте месото, казах, че аз не го мия, но също така казах какво да се прави с него ако е мито. Все пак ще ми е интересно ако споделите реда от причините, по които месото се мие. Сега искам да кажа и по отношение на слабостите в моята рецепта - прославутите 10 мин за приготвяне. Шест пържоли с по две страни са 12 страни, по 2 мин за всяка са 24 мин около тигана, време което вече дискутирахме с Николай като загубено, време през което не сте с тези, които са Ви на гости, а сте с престилка и мазни ръце - аз лично не обичам да вдигам чашката си с мазни пръсти, освен ако не съм на пикник. Умишлено не съм ползвал вентилатор - не всеки има фурна с вентилатор, но на всеки му се похапват пържоли! Последно ще помоля специалистите по здравословно хранене да се произнесат по въпроса с пърженето и печенето в мазнина, нещо ми се върти из главата за температурите и разграждането на мазнините, ама ще се доверя най-вече на стомаха си - едното го ям, с другото имам проблеми. Със здраве! Стоян
- Кака и Баткодобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 9 години, преди 9 годиниТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиПропуснах да помоля Админа да изтрие евентуалните ми точки от последните коментари - не се боря за точки!
Благодаря!
- AdminЗдравейте, радваме се, че не участвате в сайта заради точките. Въпреки това системата ни автоматизирано си дава точките, даже и на нас когато коментираме нещо. Те няма да ви пречат, все пак отчитат вашата активност. Поздрави!Харесва миОтговор
- Кака и БаткоЗдравейте отново! Регистрирах се във Вашия сайт съвсем случайно. Никога не ме е блазнела мисълта за печеленето на точки или някакви награди. Интерсно ми е да прочета какво другите са направили или са се опитали да направят. Винаги съм си мислил, че ако не можем да сме полезни на някого, поне не трябва да му пречим. Във всеки мой пост се стремя да запазя добронамерения тон и да демонстрирам уважението си към чуждия труд. Като цяло възприемам сайта Ви като място за сподеяне на положителен опит и съответно положителни емоции от постигнатото. Направи ми, обаче, грозно впечатление, че някой си с името "никнай" се вихри из всички теми с отрицателните си мнения, със заяждането си, с просташкия си изказ, на всичкото отгоре е неграмотен. Не знам дали е в правомощията Ви да отстраните от форумите въпросният "никнай", но ако можете ми пкажете поне един пост, в който въпросния неграмотник е похвалил някого или нещо. Опитах се също така да намеря и рецепта публикувана от въпросния "спамър" - може би не знам как точно да намеря, но се надявам Вие да ми помогнете. Направих си труда да проверя в кои сфери въпросният "драскач" е най-компетентен, оказа се, че няма област от кулинарията, в която той да не се е изявил като специалист. Искрено се надявам този "комплексар" да не е част от редакционния Ви екип! Не искам да Ви давам съвети как да си вършите работата и как да си управлявате сайта, но аз лично бих помолил такъв изявен "хейтър" да напусне личното ми пространство (нали сайтът е Вашето лично пространство)! Ще продължа да следя постовете на този "гастрольор" и ако той не приключи с неконструктивните си коментари ще се наложи аз да напусна сайта. С уважение СтоянХаресва ми1
- Кака и Баткодобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 9 годиниТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиПонеже си нямам друга работа в момента, ще си позволя да продължа разсъжденията си. Нека първо уточня, че НИТО едно от минусчетата не си получил от мен!!! Нито съм професионален готвач, нито имам претенции да ставам такъв, прост инженер съм и допреди 2-3 години можех да правя само варени яйца. Откакто ми се наложи да бъркам и циментови разтвори, да садя домати и да плевя чесъна си казах защо да не се пробвам и в кулинарията. Най-голямото ми предизвикателство беше да направя омлет (винаги съм го харесвал и никога не съм знаел как така се получава), оказа се безумно просто, но с една сложна уговорка, да имаш добронамерен човек, който да не се прави на ГУРО, а да ти покаже, и да ти обясни с думи прости. Няма да пропусна да спомена, че това беше хижарката на х. Персенк - за съжаление не помня името и, но и твоето ГОСПОДИНЕ няма да запомня! Та омлет се прави на тиган, трябват ти 3 яйца по 24 ст. т.е. 72 ст. малко олио, бучка сирене, и огън (бил той на ток, на газ или на горски дърва), дали сумарно всичко ще излезе 1 лев??? Ами аз за 1 лев (минимум) отивам там където съм тръгнал, а после трябва и да се върна. Остави парите, остави тънките тарикатски сметки, остави колко ще ти струва да ядеш омлет на Персенк, къде остана благата дума, къде остана уважението, къде остана зачитането на чуждия труд??? В момента имам на ПРОМОЦИЯ търпение, зачитане на правото ти на глас (до изчерпване на количествата търпение), запази коментарите си за идни поколения, не чукай там където си неканен! Опитвам се да съм полезен, не ми пречи!
- Кака и Баткодобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 9 годиниТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиПрав си! За това има два вида приготовление, едното е ПЪРжоли, а другото е ПЕчоли, въпрос на вкус казало кучето и знаеш къде се облизало, на мен пърженото ми пречи, но на който му носи си е по-вкусно. По отношение на тока ще цитирам един колега "кефът цена няма" - колко да е ползата от един пакет цигари, ама пушач да е спрял да пуши заради цената??? И за да не отварям нова тема ще уточня тук, че говоря не за една, а за 6 пържоли минимум (щото и 8 се хващат в една тава). Започваме сега с тънките сметки - един влак отива от Варна до София за 8 часа, за колко време биха отишли два влака хахаха - шегувам се. Фурна със 700 вата отгоре и още толкова отдолу са общо 1400 вата - нека да не работи през цялото време заради терморегулатора, но да приемем 2800 вата за цялото приготвяне, т.е. 2.8 киловатчаса, умножено по 20 стотинки за киловатчас дневна енергия са 56 стотинки за целия кеф (де га рестарана???)! Сега да смятаме по другата схема - не повече от 2 пържоли в тиган, т.е. 3 тигана по 12 минути, което смятам дори без калкулатор за 36 минути. Стандартен котлон е 1250 вата, грубо на ум ще изпапа 600-700 вата, умножени по същите 20 стотинки ще се получи 14 стотинки, демек икономисахме цели 42 стотинки, ама през това време едните яли, другите гледали, третите пържили - не слагам в сметката изядените салати и изпитата ракия. Хайде да си дойдем на думата "не всичко е пари приятелю" се пееше в една песен, форумът е не да си сготвим евтино, не да направим от нищо нещо, не да се хейтваме, а за да споделим опит, за да сме полезни един на друг, за да ни е кеф. Хайде сега се замисли колко беше ти полезен с изказването си и пак ми се обади, щото аз не съм хейтър, но ти май ми се наби в очите по някакъв начин! С уважение и снизхождение - Стоян!
- Кака и Баткодобави отговор към форумната тема: Тайната на перфектния паниран кашкавалпреди 9 годиниКопирах и цитирах някаква рецепта, която много ми прилича на оригинала, говоря по памет, но никога не е късно да се открие топлата вода.
Успех! - Кака и Баткодобави отговор към форумната тема: Тайната на перфектния паниран кашкавалпреди 9 годиниСложете кашкавала за паниране предварително за 15 минути във фризер.
"Разбийте жълтъците с брашното и бирата и внимателно ги объркайте с разбитите на сняг белтъци.
Нарежете студения кашкавал на парчета с дебелина до 1, 5 см. Овалвайте ги първо в ледена вода, после в панировката и ги подреждайте в тава с хартия за печене.
Сложете в подходяща, предварително намазнена тава да се изпекат. Пекат се в много силно загряна фурна от двете страни. Поднесете с прясно накълцан магданоз и резен лимон."
Нещо подобно на това, но отделните порции увиваш във фолио.
Дано съм бил полезен! - Кака и Баткодобави отговор към форумната тема: Тайната на перфектния паниран кашкавалпреди 9 годиниПравиш всичко както си описала, но преди пърженето/печенето завиваш във фолио - в същност пробвал съм само печенето.
- Кака и Баткодобави отговор към форумната тема: Защо сме в този сайт?преди 9 години, преди 9 годиниАз пък съм тук за да се гъбаркам с такива като Мартина Тракова - голям праз, че въпросът се преповтарял, аз прочетох ТОЗИ, а не онзи на Вили, къде е разликата??? В крайна сметка въпросът си е въпрос без особено значение кой го е задал! Няма да ходя да питам Вили какво е имала предвид, нито пък Татьана Балова, имам очи, имам уши, виждам, че едни са тук заради изявата, други заради комплексите си, трети по друга причина, а за мен тя е най-важната - да са полезни с мнението си, да са конструктивни, да са уважаващи, а не плюещи, да не са кречетала от рода на "на всяко гърне меродия". Аман от злобари, както е модерно да се казва хейтъри, аман от безпричинни плюнки, аман от хора, които сутрин като се погледат в огледалото и мразят половината свят, след обяд и другата половина, а вечерта и себе си!
- Кака и Баткодобави отговор към форумната тема: Тайната на перфектния паниран кашкавалпреди 9 годиниПробвай всяка порция да завиеш във фолио и тогава да печеш или пържиш - ще се учудиш от резултата!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest