- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноОрехите гонят безсънието
05 Юни
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноПелин - вълшебната билка
05 Юни
3
Пламена M.
Кое за какво е полезноРиганът неутрализира свободните радикали
04 Юни
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко съвета за здравословна закускаНай-добрата закуска са зърнените храни, мюслите, суровите плодове и орехите или микс от четирите. Сутрин задължително закусвайте - направете си кисело мляко с плодове или яйца с бекон или зеленчуци.
03 Юни
Бразилски орех намалява риска от ракПравилната консумация на бразилски орех може да намали опасността от заболявания като рак на белият дроб, рак на дебелото черво, рак на гърдата или на кожата.
02 Юни
Как да подобрим храненето в офисаХраненето в офиса понякога може да бъде много вредно. Как да подобрим хранителните си навици, докато сме на работа. С какво да се храним докато сме на работа.
02 Юни
1
Най-трудно смилаемите продуктиРазличните продукти се усвояват за различно време от организма. Най-трудно се смилат брюкселското зеле и хрянът - за четири часа. За три часа смиламе сушени сливи, броколи, царевица, спанак.
01 Юни
2
Осем храни за добро здраве и красотаПриродата ни е дарила с изобилие от полезни храни, но ето някои от тях, които можете да намерите навсякъде - ябълки, спанак, сьомга, пуйка, ягоди, малини, зеле, синап, карфиол и броколи.
31 Май
Червеното вино ни пази от кариесЧервеното вино унищожава бактериите, които предизвикват кариеси, сочат още резултатите от изследването, което е цитирано от вестник Дейли Мейл.
30 Май
Здравословни ползи от бразилски орехГорите на Амазония са родното място на някои уникални растителни видове, какъвто е бразилският орех. Бразилският орех е много вкусен и полезен, но в никакъв случай не бива да прекалявате с тези ядки.
29 Май
Чай от хибискус значително намалява кръвното наляганеКонсумацията на чай от хибискус може да намали кръвното налягане сред хората с повишен риск от сърдечно съдови и бъбречни болести. Намаляване на кръвното с чай от хибискус.
29 Май
1
Розмаринът защитава мозъка от инсултВ розмарина се съдържа съединение, което се нарича карнозна киселина – тя предпазва мозъка от влиянието на свободните радикали.
28 Май
Здравословни ползи от кленов сиропОказва се, че антиоксидантите в кленовия сиропа имат същите полезни свойства като тези от плодове, домати, чай, червено вино, ленено семе.
27 Май
1
Боровинките и ягодите помагат срещу редица заболяванияМалките безкостилкови плодове като боровинки, ягоди, малини са богати на цинк, магнезий и калций, които са силни в борбата със сериозни заболявания като рак, диабет, сърдечни болести, язва и др.
26 Май
Неизвестните ползи от салвиятаСалвията е позната у нас като градински чай. Тя идва от Средиземноморието и има тръпчив вкус. Освен като подправка, тя се използва активно като билка.
25 Май
Здравословни ползи от поречИзползваемите части на пореч са почти всички. Те се използват както в кулинарията, така и в народната медицина, поради букета си от ползотворни съставки.
24 Май
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
29 979
Основни рецепти
15 295
20 720
Други