Здравословни ползи и свойства на тахана
Кое за какво е полезно

Здравословни ползи и свойства на тахана

Както знаем, таханът е продукт, който е навлязъл в нашата страна от Близкия Изток и Азия. Там хората са измислили начин как изцяло да се усвояват хранителните вещества, които се съдържат в сусамените семена, а именно пастата, наречена тахан.

1

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Полезно - Да си направим сами сребърна водаКое за какво е полезно

Да си направим сами сребърна вода

21.03.2018

Домашно приготвената вода може да се използва за миене на ръцете и лицето, за дезинфекция на съдове, плотове, за измиване на плодове и зеленчуци, за предотвратяване на неприятна миризма от обувки и др.

Полезно - Плодовете, които могат да предизвикат алергииКое за какво е полезно

Плодовете, които могат да предизвикат алергии

21.03.2018

Алергията представлява повишена чувствителност на организма към определени вещества. В днешно време алергиите са доста често срещано заболяване. Алергия към храни човек може да развие по всяко време.

Полезно - Суперхрани за пролетно почистване на тялото тиКое за какво е полезно

Суперхрани за пролетно почистване на тялото ти

21.03.2018

Пролетта чука на вратата ни и е време да заменим зимните дрехи с по-леки, както и да направим обичайното пролетно почистване. Не бива да забравяме обаче, че от пречистване се нуждае не само домът ни, но и нашето тяло.

Полезно - Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов таханКое за какво е полезно

Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов тахан

19.03.2018

Позабравеният сусамов тахан отново е реабилитиран, но този път възраждането му се дължи преди всичко на модна и здравословна тенденция в храненето. Ако включите в менюто си сусамов тахан, ще усетите веднага разликата. Тук събрахме всичките му ползи

Полезно - 5 правила за най-простата диетаКое за какво е полезно

5 правила за най-простата диета

19.03.2018

Тази диета се основава на бавновъглехидратна диета. Това дори не е диета в истинския смисъл на думата, а просто набор от правила, с помощта на които вие ще можете да се храните по-добре.

Полезно - Кои са храните, които ни изморяват?Кое за какво е полезно

Кои са храните, които ни изморяват?

17.03.2018

Храненето е процес, след който организмът ни се зарежда с енергия и обичайно трябва да се чувстваме по-бодри. Има обаче хранителни продукти, които ни изморяват

Полезно - Кои са нощните зеленчуци и опасни ли са?Кое за какво е полезно

Кои са нощните зеленчуци и опасни ли са?

16.03.2018

Ако случайно се натъкнете на израза нощни зеленчуци, не мислете, че става дума за някакви екзотични продукти, дошли от другия край на света. С този термин се наричат. . .