Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парче сирене на ден засилва имунитетаПарче сирене на ден засилва имунитета
04 Април
Едно парче сирене на ден помага за подобряване работата на имунната система. Млечният продукт засилва имунитета при възрастните. Сиренето е богат източник на пробиотични бактерии.
Зеленият чай спасява от махмурлук и радиацияЗеленият чай спасява от махмурлук и радиация
02 Април
1
Зеленият чай е една от най-разпространените напитки в света. Той е полезен срещу махмурлук, подобрява апетита, намалява вредното действие на радиоактивността и премахва токсините.
Студеният чай: минимум полза, максимум захарСтуденият чай: минимум полза, максимум захар
01 Април
Повечето от така наречените освежаващи студени чайове в бутилки и кутии, съдържат минимален процент от посочените върху етикета полезни вещества. И твърде много захар.
Какво не знаем за зелето?Какво не знаем за зелето?
31 Март
През годините зелето е изследвано и за него са открити питателната и лечебната му стойности. Зелето има редица ползи - за акне, при изгаряне на мазнини, контролиране на теглото.
Детски коктейл за хубав гласДетски коктейл за хубав глас
31 Март
2
Яйчен пунш връща изгубения глас на певците. Коктейлът, любим на великия руски бас Шаляпин, в Холандия е известен като Адвокат. Приготвя се с добавка от различни видове алкохол.
Народна медицина с пелинНародна медицина с пелин
30 Март
Стръковете на билката трябва да се берат по време на цъфтежа, който е между месеците юли и август. За да си приготвите запарка от билката, са ви необходими следните неща.
Аронията е извор на здравеАронията е извор на здраве
29 Март
Аронията идва в Европа от Северна Америка. Тя представлява храст, достигащ до 2-2. 5 м. Често се използва за озеленяване в градовете, тъй като е устойчива на замърсена атмосфера.
Народна медицина с кукурякНародна медицина с кукуряк
28 Март
За лечение се използва коренището, като корените на растението се събират рано през пролетния сезон или късно през есенния. След това се оставят да съхнат на сянка.
Два юмрука храна са достатъчни за тялотоДва юмрука храна са достатъчни за тялото
27 Март
Тялото има нужда от храна с размера на два допрени юмрука - толкова му стига за текущо потребление на енергия и дори остава за запас.
Фурмите ни правят по-умниФурмите ни правят по-умни
27 Март
1
Фурмите съдържат вещества, които подобряват работата на мозъка. Те са полезни, защото съдържат 23 незаменими аминокиселини, които отсъстват в другите плодове.
Биволско мляко - чудо на природатаБиволско мляко - чудо на природата
26 Март
Биволското мляко има и друго име, и то е – чудото на природата. Най-ползотворно е киселото биволско мляко. То е изключително ценен продукт с висока хранителна стойност и безброй положителни свойства.
Десетте най-полезни закускиДесетте най-полезни закуски
26 Март
4
Закуската е най-важното хранене, тя трябва да ви даде енергия за целия ден. Обилната закуска може да доведе до затлъстяване. Кои са най-полезните храни за закуска.