Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
На пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при варене на черен оризТънкости при варене на черен ориз
06 Февр.
Колко време се готви черен ориз до готовност Това е по-твърд продукт от обикновения ориз, така че не забравяйте да накиснете зърната за няколко часа преди готвене. След това гответе поне 45-50 минути....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Какъв по-добър метод от готвенето в гювеч? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Най-големите грешки при готвене на оризНай-големите грешки при готвене на ориз
12 Февр.
За разлика от нашенските вкусни бъркани яйца, оризът не обича да бъде разбъркван по време на готвенето си. 4....
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Говеждата лой в готвенето Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?
27 Юли
2
Обикновено на опаковката е отбелязана точната за този вид ориз пропорция, така че при готвенето е добре да се съобразите с нея....
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Преди да готвите овчето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
Тънкости и грешки при готвене с МултикукърТънкости и грешки при готвене с Мултикукър
10 Февр.
Този трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене; С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо. Когато си купувате замразено пиле...
Няколко важни съвета за готвенето на оризНяколко важни съвета за готвенето на ориз
20 Февр.
3
Ако ли пък бързате и не може да чакате кисненето на ориза, трябва да го измиете добре преди да пристъпите към готвенето му – докато водата не стане бистра....
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризКулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз
22 Ноем.
Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....