Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Видове захар и техните ползи и недостатъциВидове захар и техните ползи и недостатъци
30 Юли
Днес са известни над 25 видa захар. Някои са познати и често използвани – като бялата и кафявата, за други знаят едва малцина. Именно поради този факт съществува голямо объркване сред хората.
Храни, подходящи при тренировъчен режимХрани, подходящи при тренировъчен режим
29 Юли
Пилето е добър източник на протеини, които са с ниско съдържание на мазнини и помагат за изграждането и възстановяването на мускулите. Най-добре да се консумира след тренировки.
Храни, които може да ядете на воля, без да пълнеетеХрани, които може да ядете на воля, без да пълнеете
28 Юли
Плодовете и зеленчуците, които не съдържат скорбяла, няма да ви накарат да наддавате на тегло, независимо колко от тях ядете. Това е така, защото те са предимно съставени от вода, имат ниско съдържание на калории и съдържат фибри.
Използвайте динята за по-красива и млада кожа през лятотоИзползвайте динята за по-красива и млада кожа през лятото
28 Юли
Динята е перфектен козметичен продукт. Помага за увредена от слънцето кожа, спомага против стареене на кожата.
Телешка или свинска кайма да изберем?Телешка или свинска кайма да изберем?
27 Юли
Свинската или телешката кайма е по-добра? Този въпрос си задават много домакини.
Пригответе си лимонов пипер - магическа подправка с невероятен аромат!Пригответе си лимонов пипер - магическа подправка с невероятен аромат!
26 Юли
2
Лимоновият пипер като подправка е доста ярък и ароматен и се използва в салати като дресинг, както и в зеленчукови ястия, пилешки ястия, сосове и супи за подправка.
Изумителни 5 трика за плосък коремИзумителни 5 трика за плосък корем
25 Юли
Чудите ли се защо всички имат плосък корем, а вие не? Ако този въпрос ви тормози, ще ви помогнем с 5 лесни трика. Ще се изненадате как толкова прости неща в ежедневието ви могат да бъдат полезни за вас.
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиНяколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснати
25 Юли
Богати на вкус, хрупкави и засищащи, бадемите не само са идеален източник на витамини и хранителни вещества, а и перфектна добавка към почти всяко ястие. Но знаете ли как точно трябва да ги консумирате?
Петте най-обичани американски десерта за всички временаПетте най-обичани американски десерта за всички времена
25 Юли
Колкото и нова да е, в сравнение с останалите национални кулинарии американската кухня е една от най-разнообразните и сложни в света. Тя е продукт на различни култури, голяма доза иновативност и модерни технологии. А това са любимите ѝ десерти
С чаша жълт чай на ден отслабвате и пазите младосттаС чаша жълт чай на ден отслабвате и пазите младостта
24 Юли
Пиенето на чаша жълт чай всеки ден осигурява извличането на вредните свободни радикали от организма благодарение на високото съдържание на антиоксиданти. Тези антиоксиданти предотвратяват увреждането на клетките и тъканите в организма
Най-популярните видове боб по света и техните ползиНай-популярните видове боб по света и техните ползи
23 Юли
Фасулът е много вкусна, евтина и лесна за отглеждане храна, която е била основата на диетите на хората по целия свят в продължение на векове. Бобът има ниско съдържание на мазнини и е пълен с хранителни вещества, белтъчини, фибри и антиоксиданти.
Кои брашна не съдържат глутенКои брашна не съдържат глутен
22 Юли
Според последни изследвания опасността идваща от глутена, е все по-спорна и манията срещу него не бива да се подхранва допълнително. Все пак има хора, които действително имат непоносимост към този вид протеин, съдържащ се в ечемика, ръжта и овеса, и той м
Страничните ефекти на джинджифила, за които трябва да знаетеСтраничните ефекти на джинджифила, за които трябва да знаете
22 Юли
Според проучване най-честата алергична реакция към джинджифил е кожен обрив. Други алергии към джинджифил включват сърбящи очи, зачервяване и възпаление на кожата. Джинджифилът е много полезен, стига да го приемате в правилните дози и в подходящия момент