PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноПолзата от най-мазния плод
31 Август
1
Нина Норд
Кое за какво е полезноСмокините, които лекуват
30 Август
Елиана Василева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Краставиците – храна на шест хиляди годиниКраставиците са били известни още преди шест хиляди години. Древните египтяни и гърци ценяли краставиците като храна и лекарство. Краставиците се препоръчват при диети.
29 Август
Как да победите злоядото детеМного деца в ранна възраст са злояди и създават проблеми на родителите си. Но не се отчайвайте! Съществуват много начини, с които можете да ги превъзпитате.
29 Август
С какво да нахраним активните децаАктивните деца, които не получават достатъчно енергия от храната, се чувстват изморени и по-трудно изпитват удоволствие от тренировките.
27 Август
Магданозът подобрява апетита и зрениетоДобавянето на зеленото растение към салати и други ястия подобрява апетита и храносмилането. Магданозът е и безценен помощник за превенция на сърдечно-съдови заболявания и камъни в бъбреците.
26 Август
Копърът съдържа повече витамин С от лимонаКопърът съдържа повече витамин С от лимона. Отварата от копър помага при стомашни болки, главоболие, увеличава млякото при кърмачките. Компрес от копър е полезен при ухапване от насекоми.
26 Август
1
Солта е враг номер едноПрекомерната употреба на сол крие доста рискове. Солта е предпоставка за сърдечно-съдови заболявания, очни заболявания. Има ли полезна сол? Такава е хималайската сол.
25 Август
Зелен грах за здрави костиЗеленият грах притежава възхитителен вкус и е богат на полезни за здравето хранителни вещества. Съществуват три познати вида грах: градински или зелен грах, снежен и хрупкав грах.
25 Август
Как и защо да ограничим захартаАко искате да намалите количеството захар, вместо сладкиши яжте пресни или сушени плодове. Захарта разваля зъбите и пречи на работата на имунната система, вреди на сърцето, причинява диабет.
23 Август
За манията по орторексиятаОрторексия нервоза е термин, въведен от д-р Стивън Братман. Той описва състоянието при хора, които са обсебени от идеята за правилно или здравословно хранене.
23 Август
1
Задължителните храни за трапезата виЗадавали ли сте си въпроси кои са най-най-най-полезните храни? Вижте списък с продуктите, които задължително трябва да присъстват на трапезата - домати, зехтин, киви, броколи, чесън.
22 Август
2
Колко да ядем, за да сме сити, без да преяждамеЗа да настъпи истинско чувство за насищане, е необходимо да мине известно време – храната да се разгради, да се всмуче захарта в кръвта. Това става 20-30 минути след завършване на храненето.
21 Август
Нужни са ни до 120 гр. белтъци дневноДневната нужда от белтъци в храната е до 120 г. Но това е максимумът. За възрастни количеството използван белтък дневно е 1. 1 – 1. 3 г на килограм телесна маса, то за децата тази норма може да се увеличи 2-3 пъти.
21 Август
Червеното цвекло е еликсир за здраветоСокът от червено цвекло е изключително полезен за здравето. Той стимулира дейността на черния дроб, помага срещу запек, смущения в храносмилането, при анемия, при високо кръвно.
20 Август
5
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други