Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Краставиците – храна на шест хиляди годиниКраставиците – храна на шест хиляди години
29 Август
Краставиците са били известни още преди шест хиляди години. Древните египтяни и гърци ценяли краставиците като храна и лекарство. Краставиците се препоръчват при диети.
Как да победите злоядото детеКак да победите злоядото дете
29 Август
Много деца в ранна възраст са злояди и създават проблеми на родителите си. Но не се отчайвайте! Съществуват много начини, с които можете да ги превъзпитате.
С какво да нахраним активните децаС какво да нахраним активните деца
27 Август
Активните деца, които не получават достатъчно енергия от храната, се чувстват изморени и по-трудно изпитват удоволствие от тренировките.
Магданозът подобрява апетита и зрениетоМагданозът подобрява апетита и зрението
26 Август
Добавянето на зеленото растение към салати и други ястия подобрява апетита и храносмилането. Магданозът е и безценен помощник за превенция на сърдечно-съдови заболявания и камъни в бъбреците.
Копърът съдържа повече витамин С от лимонаКопърът съдържа повече витамин С от лимона
26 Август
1
Копърът съдържа повече витамин С от лимона. Отварата от копър помага при стомашни болки, главоболие, увеличава млякото при кърмачките. Компрес от копър е полезен при ухапване от насекоми.
Солта е враг номер едноСолта е враг номер едно
25 Август
Прекомерната употреба на сол крие доста рискове. Солта е предпоставка за сърдечно-съдови заболявания, очни заболявания. Има ли полезна сол? Такава е хималайската сол.
Зелен грах за здрави костиЗелен грах за здрави кости
25 Август
Зеленият грах притежава възхитителен вкус и е богат на полезни за здравето хранителни вещества. Съществуват три познати вида грах: градински или зелен грах, снежен и хрупкав грах.
Как и защо да ограничим захартаКак и защо да ограничим захарта
23 Август
Ако искате да намалите количеството захар, вместо сладкиши яжте пресни или сушени плодове. Захарта разваля зъбите и пречи на работата на имунната система, вреди на сърцето, причинява диабет.
За манията по орторексиятаЗа манията по орторексията
23 Август
1
Орторексия нервоза е термин, въведен от д-р Стивън Братман. Той описва състоянието при хора, които са обсебени от идеята за правилно или здравословно хранене.
Задължителните храни за трапезата виЗадължителните храни за трапезата ви
22 Август
2
Задавали ли сте си въпроси кои са най-най-най-полезните храни? Вижте списък с продуктите, които задължително трябва да присъстват на трапезата - домати, зехтин, киви, броколи, чесън.
Колко да ядем, за да сме сити, без да преяждамеКолко да ядем, за да сме сити, без да преяждаме
21 Август
За да настъпи истинско чувство за насищане, е необходимо да мине известно време – храната да се разгради, да се всмуче захарта в кръвта. Това става 20-30 минути след завършване на храненето.
Нужни са ни до 120 гр. белтъци дневноНужни са ни до 120 гр. белтъци дневно
21 Август
Дневната нужда от белтъци в храната е до 120 г. Но това е максимумът. За възрастни количеството използван белтък дневно е 1. 1 – 1. 3 г на килограм телесна маса, то за децата тази норма може да се увеличи 2-3 пъти.
Червеното цвекло е еликсир за здраветоЧервеното цвекло е еликсир за здравето
20 Август
5
Сокът от червено цвекло е изключително полезен за здравето. Той стимулира дейността на черния дроб, помага срещу запек, смущения в храносмилането, при анемия, при високо кръвно.