Кулинарни Новини

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Цената на кравето сирене е започнала да падаЦената на кравето сирене е започнала да пада
02 Април
От Държавната комисия по стокови борси и тържища съобщават, че цените на млечните продуктите са намалели, като кравето сирене е отбелязало с най-нисък спад с 3. 5 процента.
Търговци пробутват старо агнешко на ниски цениТърговци пробутват старо агнешко на ниски цени
01 Април
Клиенти алармираха, че само 20 дни преди Великден български търговци примамват потребителите с ниски цени на агнешко месо, някое от което е от миналата година.
Козунаци менте ще залеят пазарите преди ВеликденКозунаци менте ще залеят пазарите преди Великден
31 Март
1
Родните хлебопроизводители предупреждават българските потребители, че за този Великден пазарите могат да изобилства от фалшиви козунаци, които не са приготвени от традиционните продукти.
Биомесото по родните пазари ще се увеличиБиомесото по родните пазари ще се увеличи
31 Март
1
Наскоро беше обявено, че по програмата за развитие на селските райони, която ще подпомага биологичното животновъдство, е предвидено да се увеличи количеството на биомесото по родните пазари.
Не се очаква поскъпване на яйцата и агнешкото преди ВеликденНе се очаква поскъпване на яйцата и агнешкото преди Великден
29 Март
Министърът на земеделието и храните професор Димитър Греков заяви, че не се окачва поскъпване на яйцата и агнешкото месо преди Великден.
Родни диетолози искат забрана на маргаринаРодни диетолози искат забрана на маргарина
24 Март
Български диетолози настояват продажбата на маргарин у нас да бъде забранена със закон.
Най-приготвяното ястие в България е пиле с оризНай-приготвяното ястие в България е пиле с ориз
23 Март
1
Проучване на международна марка за кулинарни продукти у нас показа, че най-приготвяната гозба в България е пиле с ориз. На челните места в класацията се наредиха и пилето с картофи, и мусаката.
Каперсите - златото на средиземноморската кухняКаперсите - златото на средиземноморската кухня
20 Март
Каперсите са ценени буквално като злато от готвачите по Средиземноморието. Те намират приложение в почти всяка салата, паста, пица, местно ястие и различни сосове.
Персоналът на детската градина в Асеновград е знаел за отровното млякоПерсоналът на детската градина в Асеновград е знаел за отровното мляко
17 Март
7
Проверките в детската градина в Асеновград, където на децата беше сервирано мляко с отрова за мишки, показаха, че персоналът е знаел за отровното мляко, но въпреки това го е поднесъл на децата.
Добричкият панаир организира експо на медаДобричкият панаир организира експо на меда
16 Март
Чешки, полски, турски и италиански производители на мед ще участват на българското кулинарно изложение Пчеломания, което ще се организира от Добричкия панаир.
Плодовете и зеленчуците рязко поскъпнахаПлодовете и зеленчуците рязко поскъпнаха
15 Март
Според данните на Националната статистика през месец февруари пържолите от свинско и птиче месо значително са намалили цените си, докато цените на зеленчуците продължават да растат.
Сърбите консумират тонове месо от умрели животниСърбите консумират тонове месо от умрели животни
13 Март
Данните сочат, че в съседна Сърбия всяка година на пазара изтичат 150 000 тона месо от умрели животни, което носи около 300 милиона евро печалба на черния пазар.
Няма хормони в българското пилешко месоНяма хормони в българското пилешко месо
12 Март
Министърът на земеделието и храните Димитър Греков обяви, че не са открити никакви хормони в пилешкото месо, предлагано от родните ферми, след направените проверки.