Пет начина да направим пълнени чушки
Five Ways to Make Stuffed Peppers
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пет начина да направим пълнени чушки

Пет начина да направим пълнени чушки

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
993590
Пълнени чушки
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
129.00 лв.
Виж ››

Пълнени чушки с кайма и ориз

Необходими продукти: 1 кг измити и почистени от семето чушки, 500 г телешка кайма, 1 глава кромид лук, 1 голяма чаша измит и изсушен ориз, 3 с. л. олио, 3 с. л. брашно, черен пипер, червен пипер, сол, кимион и чубрица на вкус.

Начин на приготвяне: В нагорещен широк тиган изсипете олиото и запържете в него нарязания на ситно лук заедно с ориза. Добавете към тази смес каймата, като разбърквате непрекъснато. Долейте малко вода и щом набъбне леко оризът, свалете ястието от котлона.

Прибавете всички подправки и напълнете с готовата плънка чушките. Запушете краищата им с малко брашно, за да не изтича пълнежа, подредете ги в намазнена тава, долейте малко вода и ги оставете да се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Постни пълнени чушки

Чушки с гъби и ориз

Необходими продукти: 1 кг измити и почистени от семето чушки, 1 голяма чаша измит и изсушен ориз, 1 глава кромид лук, 250 г измити и нарязани на ситно гъби, 3 с. л. олио, 10- 15 маслини без костилка, сол, черен пипер и джоджен на вкус.

Начин на приготвяне: В тиган се изсипва мазнината и се запържва нарязаният на ситно лук заедно с ориза. Към тях се добавят гъбите и маслините и малко вода. Щом тя изври се слагат подправките и всичко се разбърква. С тази смес се пълнят чушките, подреждат се в намазнена тава, долива се малко вода и се оставят да се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Сухи чушки с боб

Необходими продукти: 1 кг сухи чушки, които предварително са накиснати във вряла вода, отцедени и почистени от семето, 1 голям буркан с готов зрял боб, 1 ситно нарязан морков, 1 глава ситно нарязан лук, 5 с. л. олио, 2 с. л. брашно, 1 с. л. червен пипер, сол, джоджен и чубрица на вкус.

Начин на приготвяне: В сгорещеното олио се запържват лукът и морковът. След като омекнат се запържва набързо брашното с червения пипер, като се внимава да не загорят. Към тях се добавя изцеденият боб и всичко се разбърква докато се сгъсти. Ако е необходимо се долива малко вода. Добавят се всички подправки, разбърква се сместа и с нея се пълнят чушките. Слагат се в намазнена тава в предварително загрята на 220 градуса фурна.

сухи чушки с боб

Пълнени чушки със сирене

Необходими продукти: 2 червени и 2 зелени изчистени от семето и измити чушки, 1- 2 чаши натрошено сирене, 1/2 скилидка чесън, няколко маслини без костилка, 1 с. л. майонеза, няколко стръка копър.

Начин на приготвяне: В купа се смесват сиренето, нарязаните на филийки маслини, нарязаният копър, скълцаният чесън и майонезата. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълнят чушките. Оставят се в хладилника за 2 часа, след което се режат на филийки и се поднасят в голяма чиния като студено предястие.

Пълнени чушки бюрек

Необходими продукти: 1 буркан обелени печени чушки, 3- 4 чаши направено предварително пюре, няколко стръка копър, олио за пържене, галета за овалване.

Начин на приготвяне: Чушките се оставят да се отцедят добре. Пълнят се с пюрето, към което сте прибавили ситно нарязаният копър, овалват се в брашното и се изпържват от двете страни в силно сгорещеното олио.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Пламенова Кристин
Най-обичам с ориз, яйца и сирене. Никога не ми омръзват!
0
1
Ирина Андреева Jolie
Ако трябва да се ипиша с храна,то това ще са пълнени чушки :) Обужавам ги...ама както аз си ги правя :)
1
1