Лесни сосове за чипс

Сосове за Чипс
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка - бежов
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка - бежов
10.00 лв.
Виж ››

Лесно ще разнообразите любимия си чипс, като го топвате във вкусни и лесни за приготвяне сосове. Те се приготвят с различни зеленчуци и подправки.

Лесно се прави доматен сос за чипс с авокадо. Необходими са 3 домата, 1 авокадо, китка магданоз, 1 чаена чаша спанак, един лимон, 4 скилидки чесън, 5 супени лъжици заквасена сметана, по половин чаена лъжичка лютив доматен сос, млян кориандър и млян черен пипер.

Магданозът и спанакът се слагат в тенджера с вряща вода и се варят две минути. Вадят се да се отцедят и се измиват със студена вода. След като се отцедят, се режат на дребно.

Маслинена Паста

Чесънът също се реже на дребно. Авокадото се чисти от кората и костилката и се пасира с чесъна, магданоза и спанака. Смесват се със сока от лимона, сметаната, подправките и лютия сос. Доматите се нарязват на ситно и се добавят в соса.

Лесно се приготвя сос за чипс от маслини и авокадо. Ще ви трябват 200 грама маслини без костилки, половин авокадо, 3 чаени лъжички каперси и 4 рибки аншоа от консерва.

Маслините, рибките, половината каперси се пасират. Добавят се останалите каперси и сосът е готов.

Вкусен е сосът за чипс от краставица и спанак. Трябват ви половин краставица, две шепи спанак, 4 супени лъжици сметана, сока на половин лимон, сол на вкус.

Дип

Краставицата се бели и се настъргва, спанакът се вари две минути във вряща вода и след като се отцеди, се пасира. Смесва се със сметаната, лимоновия сок, солта и се сервира.

Сосът за чипс с херинга е интересен и с нетипичен вкус. Трябват ви 200 грама пушена херинга, 200 грама меко сирене от типа на „Крема”, 5 супени лъжици сметана, половин връзка зелен лук, сока на половин лимон, сол на вкус.

Сиренето се смесва с нарязания на дребно лук, лимоновия сок и сметаната и се разбива с миксер. Добавя се почистената от кожата и нарязаната на дребно херинга, която се пасира заедно с останалите съставки и се добавя сол.

При приготвянето на този сос херингата може да се замени с друг вид пушена риба, на която се отстраняват костите и кожата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати