Кои полезни храни всъщност са вредни?
Which Healthy Foods are Actually Harmful?
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кои полезни храни всъщност са вредни?

Кои полезни храни всъщност са вредни?

Храни

Нездравословните храни са основната причина светът да е в най-лошото си физическо и здравословно състояние. На гърба на този факт мнозина корпорации и фирми успяха да създадат империи, основаващи се на здравословното хранене. Всъщност голяма част от продуктите, които се рекламират като неделима част от балансираната диета, са напълно фалшиви.

Експертите твърдят, че когато преди няколко години се зароди войната срещу наситените мазнини, редица вериги за бързо хранене и супермаркети коренно промениха политиката си на работа. Те постепенно изключваха мазнините от съдържанието на храните, но за да компенсират вкуса, започнаха да добавят баснословни количества захар.

И в крайна сметка етикетите, гръмко оповестяващи ниското съдържание на мазнини, всъщност са хитър трик да закупим преработен продукт, изцяло зареден със захар. Ето кои са хранителните продукти, които да избягвате следващия път на рафта в магазина.

1.Салатени сосове

Да, всички знаем колко са полезни зеленчуците. Много хора обаче са на мнение, че в една здравословна салата, смело гарнирана с готов дресинг от магазина, няма нищо лошо. Тези сосове буквално преливат от изкуствени химикали, захар и растителни мазнини.

Пълнозърнест хляб

Затова вместо да се заблуждавате, че хапвате лек зеленчуков обяд, по-добре си вземете парче торта. А ако искате да обогатите вкуса на салатата, то най-добре сами си направете дресинг, използвайки кисело мляко, зехтин и подправки.

2. Плодови сокове

Много хора вярват, че ако сутрин изпият чаша портокалов сок, ще бъдат здрави и бодри. Това няма как да се случи, ако сокът не е прясно изцеден пред очите ви.

Всички други нектари, които се продават в картонени кутии, всъщност нямат нищо общо с плодовете. Всъщност тези напитки съдържат най-вече вода, огромно количество захар и различни ароматизатори.

3. Пълнозърнести продукти

Сигурни сте чували десетки пъти, че пълнозърнестите продукти са полезни както за сърцето, така и за теглото. Само че пълнозърнестият хляб, който масово се продава по магазините, има сходен гликемичен индекс с белия хляб.

Това се дължи на факта, че пшеничните зърна са пулверизирани в много чисто брашно, тоест повишават кръвната захар с бързината на белите си рафинирани колеги. Това, което заблуждава потребителите в здравословното действие на този тип хляб, е цветът, постигнат изцяло с оцветители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати