Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Уловете вкуса на офиката с тези 3 рецепти

Уловете вкуса на офиката с тези 3 рецепти

1 от 3 Снимки

1. Сироп от офика


Необходими продукти: 200 г плодове от офика, 200 г захар, 400 мл вода.

Начин на приготвяне: Офиката се измива и се намачква добре. Залива се с кипяща вода и се оставя накисната така за 5 часа. Течността се прецежда и към нея се добавя захарта. Оставя се на слаб котлон, докато се разтвори напълно. След това се налива в бутилки, които се затварят и се съхраняват в хладилника. Имайте предвид, че те не са стерилизирани и трябва да се консумират относително бързо.

Офиката, позната и като дървото на късмета, е позната на човешкия род от далечна древност. Освен нейния атрактивен вид хората са опознали и целебните свойства на плодовете му, които дори и днес се използват за профилактично лечение на редица заболявания.

Известна още като калина, офиката се е радва отдавна на широка популярност в Русия и в страната векове наред концентрират наситения вкус на тези плодчета в различни рецепти.

В галерията горе може да разберете как и какво можете да приготвите от офика, за да се радвате на здраве и дълголетие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати