Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Но е важно да не ги прегорите. След това може да ги смелите в блендер. Вече знаете защо да ядете къри. То е ценен гост във всяка кухня. Не пропускайте да го добавите с постна леща или пък оризови ястия....
Защо ядем чушки от САЩ и картофи от Франция?Защо ядем чушки от САЩ и картофи от Франция?
20 Март
На въпроса „Защо ядем вносни, вместо български плодове и зеленчуци? ” специалисти отговарят, че в този сектор в България дълги години не са се внасяли никакви инвестиции....
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
06 Февр.
9
Те не са нужни на никой, защото не качват маса достатъчно бързо и не снасят яйца....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
Вижте защо си заслужава да хапваме повече ягоди! Ягоди за силна имунна система Благодарение на високото съдържание на витамин С в тях ягодите са отличен имуностимулатор....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
С орехи можете да си приготвите страхотни орехови сладкиши, класически ореховки, орехов кекс и даже любимата ни орехова торта....
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
2
Добрата имунна система е едно от нещата, които са необходими на тялото, за да предотврати рака....
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Единствено при стомашни, чернодробни и бъбречни проблеми е препоръчително да се избягват, тъй като съдържат етерични масла. Ако искате да набавите повече каротин в ежедневното си меню, избирайте по-тъмни марули....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Не пропускайте тази съставка, защото тя не само добавя приятен вкус към много ястия, но и лесно се готви. Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Костилката на авокадото се запазва, вече знаете защо. Авокадото много засища, ако на обяд хапнете половин плод с обяда си, след 3 часа няма да сте гладни....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
2
Ето защо няма нищо в това да хапвате по едно яйце на ден. Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си? - Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата....
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Мърша, която е започнала процесите си на разлагане дълго време, преди да достигне вашата трапеза. Поради това е добре следващия път да се замислите, преди да хапнете от приятно препърлената си пържола....
Защо да ядем тиква?Защо да ядем тиква?
11 Ноем.
на кръвната захар не се увеличават; - Трябва да ядем тиква, защото тя подпомага по-добрата обмяна на веществата и дава много енергия на организма; - Трябва да ядем тиква, защото в нея се съдържа един рядко срещан витамин...
Защо да ядем чесън?Защо да ядем чесън?
10 Дек.
Често може да чуете да определят чесъна като истинска природна аптека. Тоя е богат на селен, витамин C и кверцетин, както и на фосфор, калций, желязо, йод, сяра и др....
Защо да ядем люто?Защо да ядем люто?
04 Дек.
Преди да се нахвърлите на лютото, задължително се уверете, че няма да ви навреди, защото освен ползи големите количества от тези видове храни могат да ви причинят стомашно-чревни заболявания, дори парата от лютите чушки...
Защо да ядем яйца?Защо да ядем яйца?
24 Ноем.
Затова са суперхрана при диета и ако искате да отслабнете, яжте варени яйца. Яйцата са и превенция на рака, защото са богати на антиоксиданти, борещи се със свободните радикали, които предизвикват рак....
Защо да ядем праскови?Защо да ядем праскови?
24 Ноем.
Само 1 ч.ч. от 250 мл сок от праскови на ден може да регулира ритъма на сърцето, само трябва да се приема 15-20 минути преди хранене. Прасковата е балсам за стомаха и помагат при анемия....
Защо да ядем спанак?Защо да ядем спанак?
24 Ноем.
Една от важните причини да ядем спанак е, че този зеленчук е важен за здрави кости, коса и кожа. Доказано е че подобрява паметта....
Защо да ядем ябълки?Защо да ядем ябълки?
24 Ноем.
Има много рецепти с ябълки и не е задължително да се хапват в суров вид. Можем да си приготвим ябълков пай, карамелени, печени и много други варианти....
Варена царевица - защо да я ядем?Варена царевица - защо да я ядем?
21 Юни
Както можете да видите, има начини да приготвите царевица, която ще ви позволи да се насладите на любимия си продукт, без да навредите на фигурата, а има и такива, от които трябва да се откажете, ако искате да изглеждате...
Защо е полезно да ядем октопод?Защо е полезно да ядем октопод?
11 Февр.
Вижте съвети как да изберем пресен октопод, кои са подходящите подправки за правилно овкусяване на октопод и как октоподът да не бъде жилав....
Защо да ядем повече зелени доматиЗащо да ядем повече зелени домати
25 Септ.
Какво представлява зеленият домат Доматът е член на семейство Картофови и в ботанически смисъл е близък роднина с картофите, патладжаните и беладоната....
Защо да ядем лаврак по-често?Защо да ядем лаврак по-често?
28 Август
Рецептите с лаврак са безброй, но задължително трябва да опитате: - лаврак с картофи; - лаврак на фурна....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
21 Февр.
Ще оставим спора дали са вредни или не и ще се съсредоточим само върху ползите от пикантната храна. Какво дава тя на тялото ни, какви негови нужди задоволява?...
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
05 Февр.
Педиатрите препоръчват точно този вид яйца, защото много рядко се проявява алергия към тях, което е особено важно за малките деца....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Главата фенел трябва да бъде по тежка, отколкото изглежда за размера си. Ако е пресен и без петна по повърхността, може да го ползвате, без да го белите....