Защо да ядем къриНо е важно да не ги прегорите. След това може да ги смелите в блендер.
Вече знаете защо да ядете къри. То е ценен гост във всяка кухня. Не пропускайте да го добавите с постна леща или пък оризови ястия....
Защо да не ядем яйцаТе не са нужни на никой, защото не качват маса достатъчно бързо и не снасят яйца....
Защо да ядем повече ягоди?Вижте защо си заслужава да хапваме повече ягоди!
Ягоди за силна имунна система
Благодарение на високото съдържание на витамин С в тях ягодите са отличен имуностимулатор....
Защо да ядем повече орехи?С орехи можете да си приготвите страхотни орехови сладкиши, класически ореховки, орехов кекс и даже любимата ни орехова торта....
Защо да ядем листни зеленчуци?Единствено при стомашни, чернодробни и бъбречни проблеми е препоръчително да се избягват, тъй като съдържат етерични масла.
Ако искате да набавите повече каротин в ежедневното си меню, избирайте по-тъмни марули....
Защо да ядем повече киселец?Не пропускайте тази съставка, защото тя не само добавя приятен вкус към много ястия, но и лесно се готви.
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече авокадо?Костилката на авокадото се запазва, вече знаете защо. Авокадото много засища, ако на обяд хапнете половин плод с обяда си, след 3 часа няма да сте гладни....
Защо трябва да ядем яйца?Ето защо няма нищо в това да хапвате по едно яйце на ден.
Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си?
- Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата....
Защо да спрем да ядем месоМърша, която е започнала процесите си на разлагане дълго време, преди да достигне вашата трапеза. Поради това е добре следващия път да се замислите, преди да хапнете от приятно препърлената си пържола....
Защо да ядем тиква?на кръвната захар не се увеличават;
- Трябва да ядем тиква, защото тя подпомага по-добрата обмяна на веществата и дава много енергия на организма;
- Трябва да ядем тиква, защото в нея се съдържа един рядко срещан витамин...
Защо да ядем чесън?Често може да чуете да определят чесъна като истинска природна аптека. Тоя е богат на селен, витамин C и кверцетин, както и на фосфор, калций, желязо, йод, сяра и др....
Защо да ядем люто?Преди да се нахвърлите на лютото, задължително се уверете, че няма да ви навреди, защото освен ползи големите количества от тези видове храни могат да ви причинят стомашно-чревни заболявания, дори парата от лютите чушки...
Защо да ядем яйца?Затова са суперхрана при диета и ако искате да отслабнете, яжте варени яйца. Яйцата са и превенция на рака, защото са богати на антиоксиданти, борещи се със свободните радикали, които предизвикват рак....
Защо да ядем праскови?Само 1 ч.ч. от 250 мл сок от праскови на ден може да регулира ритъма на сърцето, само трябва да се приема 15-20 минути преди хранене.
Прасковата е балсам за стомаха и помагат при анемия....
Защо да ядем спанак?Една от важните причини да ядем спанак е, че този зеленчук е важен за здрави кости, коса и кожа. Доказано е че подобрява паметта....
Защо да ядем ябълки?Има много рецепти с ябълки и не е задължително да се хапват в суров вид. Можем да си приготвим ябълков пай, карамелени, печени и много други варианти....
Варена царевица - защо да я ядем?Както можете да видите, има начини да приготвите царевица, която ще ви позволи да се насладите на любимия си продукт, без да навредите на фигурата, а има и такива, от които трябва да се откажете, ако искате да изглеждате...
Защо е полезно да ядем октопод?Вижте съвети как да изберем пресен октопод, кои са подходящите подправки за правилно овкусяване на октопод и как октоподът да не бъде жилав....
Защо да ядем повече зелени доматиКакво представлява зеленият домат
Доматът е член на семейство Картофови и в ботанически смисъл е близък роднина с картофите, патладжаните и беладоната....
Защо да ядем повече пикантни ястияЩе оставим спора дали са вредни или не и ще се съсредоточим само върху ползите от пикантната храна. Какво дава тя на тялото ни, какви негови нужди задоволява?...
Ето защо да ядем повече фенелГлавата фенел трябва да бъде по тежка, отколкото изглежда за размера си. Ако е пресен и без петна по повърхността, може да го ползвате, без да го белите....