Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за топли сосовеИдеи за топли сосове
30 Окт.
В този тип сосове трябва да сте много пестеливи със солта. Задължително условие за топлите сосове е те да се поставят в предварително загрети сосиери и да се сервират непосредствено след приготвянето им....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Ето и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно. Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
05 Дек.
Най-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
06 Март
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скара
09 Ноем.
Ако не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Начин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена. Когато се задушава...
Тънкости при приготвянето на греяна ракияТънкости при приготвянето на греяна ракия
22 Дек.
5
Има много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят. 1....
Тънкости при приготвяне на спанакТънкости при приготвяне на спанак
16 Април
4
Специалистите препоръчват за най-добър начин на приготвяне да се използва задушаване на целите листа в мазнина....
Тънкости при приготвяне на сушиТънкости при приготвяне на суши
17 Април
1
Необходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши. Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
Тънкости при приготвяне на пържолиТънкости при приготвяне на пържоли
11 Септ.
22
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
30 Януари
Анасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста; 10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
03 Януари
1
Прибира се на топло за 30-40 мин., за да набухне тестото. Трябва да удвои обема си. След като тестото е втасало, се вади от купата и се поставя върху леко набрашнен плот....
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноТънкости при приготвянето на домашно бяло вино
21 Ноем.
Силата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт....
Тънкости при приготвянето на паста и пицаТънкости при приготвянето на паста и пица
14 Ноем.
2
При тънкостите за приготвянето на вкусна паста дори количеството вода при варенето е от значение. Всички видове макарони спагети и т.н. се нуждаят от достатъчно пространство в съда....
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранТънкости при приготвянето на ястия с шафран
24 Февр.
Въпреки това, тънкостите в приготвянето на ястия с шафран често се пренебрегват, което води до ястия, които са по-малко ароматни и визуално поразителни, отколкото биха могли да бъдат....
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месо
21 Февр.
Планирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
Тънкости при приготвяне на паниран кашкавалТънкости при приготвяне на паниран кашкавал
29 Август
Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане....
Тънкости при приготвяне на постни кюфтетаТънкости при приготвяне на постни кюфтета
15 Дек.
Какви тънкости съществуват при приготвянето на постни кюфтета? При приготвянето на постни кюфтета съществуват определени тънкости, за които трябва да се внимава, за да не се получи разпадане при приготвяне....
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТънкости в приготвяне на пандишпанов блат
03 Юни
Това е една от тънкостите при приготвянето на пандишпанов блат. Вече знаете как се прави сполучлив пандишпан и може да изненадате своите любими хора с вкусни кулинарни творения....
Любимите ретро пирожки - тънкости при приготвянетоЛюбимите ретро пирожки - тънкости при приготвянето
14 Окт.
олио - 50 мл Начин на приготвяне: Загрейте млякото до 40°C. Добавете мая, сол, захар и 1 супена лъжица брашно. Разбъркайте добре и оставете настрана за 20 минути....
Майонезени сосове - видове и приготвянеМайонезени сосове - видове и приготвяне
21 Май
Традиционният емулгатор, който се използва при приготвяне на майонеза, е сухият яйчен жълтък. За сосовете се използва също сухо мляко, желатин, соеви белтъчни продукти, пектини и др....
Пиле Качаторе - тънкости при приготвянето на италианския специалитетПиле Качаторе - тънкости при приготвянето на италианския специалитет
16 Окт.
Тънкостта при термичната обработка на месото е да се запържи в зехтин на умерен огън, така че да се получи златиста коричка, а месото да остане крехко....