Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за топли сосовеВ този тип сосове трябва да сте много пестеливи със солта.
Задължително условие за топлите сосове е те да се поставят в предварително загрети сосиери и да се сервират непосредствено след приготвянето им....
30 Окт.
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Тънкости при приготвянето на рибаЕто и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно.
Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
26 Дек.
Тънкости при приготвянето на кефалНай-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
05 Дек.
Тънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
06 Март
13
Тънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
09 Ноем.
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Тънкости при приготвянето на греяна ракияИма много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят.
1....
22 Дек.
5
Тънкости при приготвяне на спанакСпециалистите препоръчват за най-добър начин на приготвяне да се използва задушаване на целите листа в мазнина....
16 Април
4
Тънкости при приготвяне на сушиНеобходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши.
Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
17 Април
1
Тънкости при приготвяне на пържолиПриготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
11 Септ.
22
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАнасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста;
10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
30 Януари
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиПрибира се на топло за 30-40 мин., за да набухне тестото.
Трябва да удвои обема си. След като тестото е втасало, се вади от купата и се поставя върху леко набрашнен плот....
03 Януари
1
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт....
21 Ноем.
Тънкости при приготвянето на паста и пицаПри тънкостите за приготвянето на вкусна паста дори количеството вода при варенето е от значение. Всички видове макарони спагети и т.н. се нуждаят от достатъчно пространство в съда....
14 Ноем.
2
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранВъпреки това, тънкостите в приготвянето на ястия с шафран често се пренебрегват, което води до ястия, които са по-малко ароматни и визуално поразителни, отколкото биха могли да бъдат....
24 Февр.
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоПланирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
21 Февр.
Тънкости при приготвяне на паниран кашкавалАко обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане....
29 Август
Тънкости при приготвяне на постни кюфтетаКакви тънкости съществуват при приготвянето на постни кюфтета?
При приготвянето на постни кюфтета съществуват определени тънкости, за които трябва да се внимава, за да не се получи разпадане при приготвяне....
15 Дек.
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТова е една от тънкостите при приготвянето на пандишпанов блат.
Вече знаете как се прави сполучлив пандишпан и може да изненадате своите любими хора с вкусни кулинарни творения....
03 Юни
Любимите ретро пирожки - тънкости при приготвянетоолио - 50 мл
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото до 40°C. Добавете мая, сол, захар и 1 супена лъжица брашно. Разбъркайте добре и оставете настрана за 20 минути....
14 Окт.
Майонезени сосове - видове и приготвянеТрадиционният емулгатор, който се използва при приготвяне на майонеза, е сухият яйчен жълтък. За сосовете се използва също сухо мляко, желатин, соеви белтъчни продукти, пектини и др....
21 Май
Пиле Качаторе - тънкости при приготвянето на италианския специалитетТънкостта при термичната обработка на месото е да се запържи в зехтин на умерен огън, така че да се получи златиста коричка, а месото да остане крехко....
16 Окт.