Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месо от глиган в глинен гювечПо желание може да се добави и 1 скилидка чесън /небелен/.
Гювечът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 2. 30 - 2. 45 часа.
Месото от глиган в глинен гювеч е готово....
13 Януари
Пържоли от глиган в гювечПоднасяме, като в чинията поставяме пържоли от глиган и добавяме от гъбите и морковите....
30 Януари
Глиган с лук и сухи чушкиДобавят се едро нарязаният лук, празът, нарязан на кръгчета около 1 см., нарязаната пиперка, сухите чушки, леко опукани на котлона, чесънът, оцетът и всички подправки.
Посолява се и се залива с виното....
18 Ноем.
2
Марината за месо от глиган., след което я охладете напълно и залейте подготвеното дивечово месо за 24 часа....
19 Август
Как се готви еленско месоОт еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини.
За да приготвите еленско по ловджийски, са необходими 2 килограма...
28 Август
Как се готви конско месоЧергарските народи са готвели конското месо по различни начини.
Най-често конското месо се е изсушавало, за да послужи като прехрана по време на дългите преходи....
28 Април
1
Как се готви месо от акулаМного хора смятат, че месото на акулата не става за ядене. Това обаче не е така. Ястия от акула консумират много народи, които живеят до морета и океани.
Известни са над триста видове акули, които са различават по размер...
29 Март
1
Как се готви месо от диво прасеМесото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие.
За кулинарна обработка се използва месо, изчистено от четината. Месото...
01 Февр.
Кюфтета от глиганПреди да поставите върху нея кюфтета от глиган, намажете ги с малко олио.
Изпечете кюфтетата от глиган от двете им страни до готовност....
12 Окт.
Шишчета от глиганМесото от глиган се нарязва на едри парчета като за шиш и се поставя в подходящ дълбок съд.
Продуктите за маринатата се смесват, добавят се 2 ситно нарязани глави лук....
23 Ноем.
Задушени рула от глиганИзмийте предварително накиснатото във вода и оцет месо от глиган. Нарежете го по дължина на тънки листове и го накиснете в предварително приготвената от посочените продукти марината, която е добре загряна....
18 Септ.
Как се готви жилаво месо?Няма жилаво месо – има месо, което не е мариновано и обработено правилно, твърдят кулинарите. Всяко месо може да стане крехко, ако преди това е престояло в подходяща марината, а след това сготвено както трябва.
Ако се...
01 Окт.
Как се готви еленско месо?Как се готви еленски месо?
Размразяването на еленското месо задължително трябва да става в хладилник, а не в микровълновата или на стайна температура....
20 Юни
Кое месо колко време се готви?Едно от първите неща, които начинаещият готвач трябва да научи, е приблизителното времетраене на топлинната обработка на различните видове продукти, в т.ч. и меса....
07 Януари
Как се готви ориз с месо?Ориз с месо се готви доста лесно, стига да знаем правилните техники и някои малки хитринки. Когато ще готвите това ястие, първо трябва да изберете месото и ориза, с които ще готвите....
16 Ноем.
Как се готви с месо от буркан?За много заети домакини, които работят по цял ден, месото от буркан е страхотно облекчение, защото съкращава времето за приготвяне на вечеря или обяд буквално наполовина.
Месото от буркан, независимо дали предварително...
07 Февр.
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри.
Фагри е хищна риба...
12 Ноем.
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.