Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене Трапист - кулинарна употребаСирене Трапист - кулинарна употреба
08 Януари
Всяка рецепта, изискваща сиренето да се стопи по време на приготвянето на ястието е идеална за приложение на този вид сирене. Кои кулинарни предложения със сирене трапист са най-често приготвяни?...
Кулинарна употреба на сирене КваркКулинарна употреба на сирене Кварк
28 Февр.
Заради кремообразната си гъвкава структура кварк може да се употребява в почти всички солени и сладки рецепти - торти, суфлета, чийзкейкове, бисквити, сосове, млечни разядки за мазане на филийки за закуска или като заместител...
Кулинарна употреба на синьо сиренеКулинарна употреба на синьо сирене
13 Януари
Добавя се сметаната и синьото сирене и се готви 10 минути. Пасира се и се сервира с парченца синьо сирене. Сините сирена са добра добавка в различни видове салати....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Свежото сирене Качокавало зрее 2-3 месеца, полузрелият вариант зрее половин година, а напълно зрелият, известен като стаджонато – година и повече. Качокавало е едно от най-популярните сирена в Италия....
Характеристики и кулинарна употреба на сирене ДунавияХарактеристики и кулинарна употреба на сирене Дунавия
06 Септ.
Кулинарна употреба на Дунавия Кулинарната употреба на сиренето Дунавия не се различава от тази на обикновеното бяло саламурено сирене....
Италиански салати със сирене КачокавалоИталиански салати със сирене Качокавало
04 Януари
Сиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоИталиански вкусотии със сирене Качокавало
11 Дек.
Сиренето Качокавало се произвежда в Калабрия и някои други региони на страната. Вкусът на сиренето зависи от степента му на зрялост....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
В глобалната хранителна промишленост суроватката се използва при направата на сирене рикота и кафяви сирена. Белтъкът ѝ пък се използва при приготвянето на протеинова хранителна добавка за трениращите....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Прошутото се комбинира перфектно в приготвянето на брускети и със сирене. Подходящи сирена са моцарелата или синьото сирене....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
Отгоре го залейте с пюрето от ревен и по желание можете да настържете сирене....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ако приготвите супа с използване на сирене и добавите в нея мащерка, ще се насладите на един наистина неповторим вкус и аромат....
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
След това се добавя крема сиренето, заквасената сметана, захарта и медът. Всичко се разбива. Добавя се сладкарската сметана и отново се разбива. Накрая се прибавя и течен желатин....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
В комбинация с яйца, с месо и с някои видове сирена те превръщат ястието в истинско кулинарно пиршество....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
След като оризът е почти готов, се добавят гъбите, нарязаното на парченца сирене и солта....
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Някои го определят на запечено на скара сирене. Брашното от спелта пък може да се вложи във всички рецепти за сладки, торти и мъфини. В кулинарията се използва и сварена спелта....