Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тученица - ползи и кулинарна употребаКакви кулинарни употреби са подходящи при тученицата?
Всички възможности за консумация са подходящи при това растение. В сурово състояние се прилага в салати....
17 Окт.
Фаро - кулинарна употреба и ползиПо какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
03 Януари
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаОсновната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
27 Август
Копър - свойства и употребаПовечето от нас не знаят ползите от него за здравето, нито осъзнават, че съдържа много ценни хранителни вещества.
Копърът е истинска съкровищница от витамини и минерали....
03 Март
Див лук - здравословни ползи и кулинарна употребаТова растение има здравословни ползи и намира приложение в народната медицина. Още в древни времена с него са лекували скорбут, холера, чума и други сериозни болести....
02 Септ.
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиКулинарна употреба на брашно от амарант
Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
04 Юни
Мащерка - кулинарна употреба и ползи за здраветоДамите, които имат болезнена менструация, също могат да се възползват от чудодейните ползи от мащерката, за да елиминират болката в областта на корема....
28 Август
Кулинарна употреба на СтилтънАко се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
23 Септ.
Кулинарна употреба на ЕменталТо е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене.
Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
31 Август
Кулинарна употреба на шафранНе липсват летливи масла и восък – истинска феерия от ползи.
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
02 Май
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
11 Април
2
Кулинарна употреба на исопВ кулинарията има практика исопът да се използва в комбинация с други подправки като копър, магданоз, риган, босилек и майорана.
При добро желание всеки може да си отгледа исоп....
18 Март
Кулинарна употреба на ревенВ България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка.
Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
01 Май
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиУханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеПроволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка.
То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
16 Дек.
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
12 Дек.
1
Кулинарна употреба на спелтаСпелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
07 Дек.