Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
17 Окт.
Какви кулинарни употреби са подходящи при тученицата? Всички възможности за консумация са подходящи при това растение. В сурово състояние се прилага в салати....
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
03 Януари
По какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
27 Август
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Копър - свойства и употребаКопър - свойства и употреба
03 Март
Повечето от нас не знаят ползите от него за здравето, нито осъзнават, че съдържа много ценни хранителни вещества. Копърът е истинска съкровищница от витамини и минерали....
Див лук - здравословни ползи и кулинарна употребаДив лук - здравословни ползи и кулинарна употреба
02 Септ.
Това растение има здравословни ползи и намира приложение в народната медицина. Още в древни времена с него са лекували скорбут, холера, чума и други сериозни болести....
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Кулинарна употреба на брашно от амарант Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
Мащерка - кулинарна употреба и ползи за здраветоМащерка - кулинарна употреба и ползи за здравето
28 Август
Дамите, които имат болезнена менструация, също могат да се възползват от чудодейните ползи от мащерката, за да елиминират болката в областта на корема....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
23 Септ.
Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на Ементал
31 Август
То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене. Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
Не липсват летливи масла и восък – истинска феерия от ползи. В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
В кулинарията има практика исопът да се използва в комбинация с други подправки като копър, магданоз, риган, босилек и майорана. При добро желание всеки може да си отгледа исоп....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
В България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка. Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...