Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Див лук - здравословни ползи и кулинарна употребаТова растение има здравословни ползи и намира приложение в народната медицина. Още в древни времена с него са лекували скорбут, холера, чума и други сериозни болести....
02 Септ.
Тученица - ползи и кулинарна употребаКакви кулинарни употреби са подходящи при тученицата?
Всички възможности за консумация са подходящи при това растение. В сурово състояние се прилага в салати....
17 Окт.
Фаро - кулинарна употреба и ползиМожете да се снабдите с фаро от специализираните магазини за здравословни храни и рядко от традиционните търговски вериги.
Какво обаче да правите с фаро и как да го включите в менюто си?...
03 Януари
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорският копър е една здравословна храна с ниско съдържание на калории, богата на минерали, които са важни за доброто здраве. Той също така не съдържа опасни мазнини, което си е голям плюс....
25 Февр.
Здравословни ползи и употреба на рожковВсички видове брашно от рожков са подходящи за употреба в напитки и здравословни десерти, а изборът зависи от индивидуалните ви предпочитания. Опитайте всеки един, за да определите кой ви харесва най-много!...
14 Ноем.
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиКулинарна употреба на брашно от амарант
Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
04 Юни
Мащерка - кулинарна употреба и ползи за здраветоДамите, които имат болезнена менструация, също могат да се възползват от чудодейните ползи от мащерката, за да елиминират болката в областта на корема....
28 Август
Здравословни ползи от употребата на сумакНо сумакът се използва в арабския свят не само за кулинарна употреба. Местните жители го приемат като целебна подправка, която действа в няколко насоки....
16 Ноем.
Маслен боб - здравословни ползи и кулинарни приложенияPhaseolus lunatus е латинското название на вид бобова култура, наричана също маслен боб. Зърнената култура принадлежи на семейство Бобови. Неговата родина са Андите и Централна Америка.
За много вероятно се смята масленият...
18 Февр.
Авокадово олио - здравословни ползи и кулинарни приложенияЕдинственото, за което трябва да внимавате при избор на авокадово олио е да вземете продукт за кулинарна употреба, а не авокадово масло за разкрасяване....
26 Ноем.
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на ревенВ България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка.
Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
01 Май
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът....
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шафранНе липсват летливи масла и восък – истинска феерия от ползи.
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
11 Април
2
Кулинарна употреба на исопИсоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
18 Март
Кулинарна употреба на марципанМарципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда.
Марципанът...
12 Окт.
Кулинарна употреба на ечемикВъпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
04 Окт.
Кулинарна употреба на СтилтънАко се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
23 Септ.
Кулинарна употреба на ЕменталТо е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене.
Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
31 Август