Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Див лук - здравословни ползи и кулинарна употребаДив лук - здравословни ползи и кулинарна употреба
02 Септ.
Това растение има здравословни ползи и намира приложение в народната медицина. Още в древни времена с него са лекували скорбут, холера, чума и други сериозни болести....
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
17 Окт.
Какви кулинарни употреби са подходящи при тученицата? Всички възможности за консумация са подходящи при това растение. В сурово състояние се прилага в салати....
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
03 Януари
Можете да се снабдите с фаро от специализираните магазини за здравословни храни и рядко от традиционните търговски вериги. Какво обаче да правите с фаро и как да го включите в менюто си?...
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
25 Февр.
Морският копър е една здравословна храна с ниско съдържание на калории, богата на минерали, които са важни за доброто здраве. Той също така не съдържа опасни мазнини, което си е голям плюс....
Здравословни ползи и употреба на рожковЗдравословни ползи и употреба на рожков
14 Ноем.
Всички видове брашно от рожков са подходящи за употреба в напитки и здравословни десерти, а изборът зависи от индивидуалните ви предпочитания. Опитайте всеки един, за да определите кой ви харесва най-много!...
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Кулинарна употреба на брашно от амарант Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
Мащерка - кулинарна употреба и ползи за здраветоМащерка - кулинарна употреба и ползи за здравето
28 Август
Дамите, които имат болезнена менструация, също могат да се възползват от чудодейните ползи от мащерката, за да елиминират болката в областта на корема....
СамбалСамбал
23 Юли
1
Тази люта паста Самбал е подходяща за месни ястия....
Здравословни ползи от употребата на сумакЗдравословни ползи от употребата на сумак
16 Ноем.
Но сумакът се използва в арабския свят не само за кулинарна употреба. Местните жители го приемат като целебна подправка, която действа в няколко насоки....
Маслен боб - здравословни ползи и кулинарни приложенияМаслен боб - здравословни ползи и кулинарни приложения
18 Февр.
Phaseolus lunatus е латинското название на вид бобова култура, наричана също маслен боб. Зърнената култура принадлежи на семейство Бобови. Неговата родина са Андите и Централна Америка. За много вероятно се смята масленият...
Авокадово олио - здравословни ползи и кулинарни приложенияАвокадово олио - здравословни ползи и кулинарни приложения
26 Ноем.
Единственото, за което трябва да внимавате при избор на авокадово олио е да вземете продукт за кулинарна употреба, а не авокадово масло за разкрасяване....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
В България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка. Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът....
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
Не липсват летливи масла и восък – истинска феерия от ползи. В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
04 Окт.
Въпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
23 Септ.
Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на Ементал
31 Август
То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене. Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....