Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранителна стойност и ползи на бананитеХранителна стойност и ползи на бананите
17 Март
1
При диария се губят важни електролити от човешкото тяло, които с консумация на банани се възстановяват много бързо. 100 г банан има енергийна стойност от 90 ккал и 375 мг калий....
Хранителна стойност и ползи на гъшите яйцаХранителна стойност и ползи на гъшите яйца
25 Ноем.
Тяхната хранителна стойност надвишава тази на кокошите яйца. Теглото им е около 200 грама....
Хранителна стойност и ползи от метленото семеХранителна стойност и ползи от метленото семе
15 Март
Тези видове сорго, които се култивират, се използват за хранителната индустрия и кулинарията. Такъв вид е семето от метла, или по-често срещано като метлено семе....
Хранителни стойности и ползи на ябълкитеХранителни стойности и ползи на ябълките
04 Дек.
Хранителна стойност на ябълките Ябълките се харесват по света заради техния сочен и сладък вкус, както и хранителната им стойност....
Хранителна стойност на гъбитеХранителна стойност на гъбите
08 Май
Хранителната стойност на гъбите може да бъде сравнена с най-полезните зеленчуци. Въпреки високо съдържание на вода, гъбите съдържат множество полезни вещества. Едно от веществата в състава на гъбите са белтъчините....
Хранителна стойност на тикватаХранителна стойност на тиквата
07 Ноем.
1
Тиквата е така ценена най-вече заради богатата си хранителна стойност, силно наподобяваща тази на картофите. Тя притежава ценни диетични и вкусови качества....
Хранителна стойност на лещатаХранителна стойност на лещата
08 Май
Всички тези компоненти са в балансирано количество и следователно имат максимална хранителна стойност. Има няколко вида леща: - Кафявият е най-често срещаният сорт....
Хранителна стойност на медаХранителна стойност на меда
31 Март
Високата хранителна стойност на меда идва от наличието на монозахариди, които се усвояват от организма без никаква обработка, защото постъпват направо в кръвта....
Хранителни стойности на амарантХранителни стойности на амарант
17 Ноем.
За някои вкусът му не е особено приятен, но ползите, които носи културата, си заслужават. У нас единственото растение, което наподобява амаранта, е щир. Родината на амаранта е Америка....
Хранителната стойност на варените картофиХранителната стойност на варените картофи
06 Дек.
Варените картофи съдържат витамини и минерали, особено калий, фосфор, витамини от В-комплекс и витамин С. Нямат много калории и мазнини, а високото им съдържание на фибри помага да се чувстваме сити за по-дълго време. Ако...
Смокинята – хранителна стойност и полезни качестваСмокинята – хранителна стойност и полезни качества
02 Юни
Смокините имат редица ползи за здравето и широко приложение. Препоръчват се при анемия, сърдечно-съдови заболявания, повишено кръвно налягане....
Хранителна стойност на картофи и оризХранителна стойност на картофи и ориз
02 Юли
Калории, мазнини и протеини Ако се опитвате да отслабнете чрез проследяване на приема на калории и мазнини, оризът и картофите могат да ви бъдат от полза....
Хранителна картофена супа със сиренеХранителна картофена супа със сирене
02 Юли
Хранителната картофена супа със сирене е готова....
СкумрияСкумрия
21 Септ.
Ползи от скумрията Полезната скумрия крие много големи здравословни преимущества и важни свойства....
Хранителни стойности на твърдо свареното яйцеХранителни стойности на твърдо свареното яйце
30 Януари
Хранителни стойности на яйцата Твърдо сварените яйца са богати на хранителни вещества, протеин и здравословни мазнини. 50 g твърдо сварено яйце съдържа: - Калории: 77 - Въглехидрати: 0, 6 g - Общо мазнини: 5...
Слънчоглед - калорийно съдържание, хранителна стойност и интересни фактиСлънчоглед - калорийно съдържание, хранителна стойност и интересни факти
18 Окт.
Хранителна стойност и полезни свойства на слънчогледа Слънчогледът е отличен източник на витамин Е и всички витамини от група В, благодарение на които подпомага функционирането на нервната система....
Хранителни стойности на боба и зеления фасулХранителни стойности на боба и зеления фасул
19 Февр.
Хранителни стойности на боба и зеления фасул Както зрелият боб, така и зеленият фасул имат отлични хранителни стойности заради съдържанието си, като зеленият фасул е по-лек и за разлика от зрелия боб може да се консумира...
Тиквата: хранителна стойност, предимства и как да си я приготвитеТиквата: хранителна стойност, предимства и как да си я приготвите
13 Ноем.
Хранителна стойност на тиквата Тиквата е една от най-питателните храни....
Диета със скумрияДиета със скумрия
14 Дек.
Ползи от диета със скумрия Скумрията, както и останалите риби, които влизат в нейната група, са много богати на протеини, витамини, минерали, а също така и доста добро количество наситени мазнини....
Скумрия срещу мигренатаСкумрия срещу мигрената
15 Януари
Най-полезни в борбата с мигрената са мазните риби – скумрия, треска, пъстърва, сардини. Добре е да включите рибата три пъти седмично в менюто си и ще забравите за мигрената....
Скумрията – свойства и ползи за здраветоСкумрията – свойства и ползи за здравето
04 Дек.
2
След като сте запознати с ползите от скумрията, можем само да ви препоръчаме да опитате някоя от следните изпитани рецепти за скумрия: - пържена скумрия; - скумрия на скара; - скумрия с доматен сос;...
Кайсии - ползи и хранителен съставКайсии - ползи и хранителен състав
12 Дек.
Хранителен състав, витамини и минерали в кайсията В две кайсии се съдържат: - калории - 34; - въглехидрати - 8 грама; - протеини - 1 грам; - мазнини - 0. 27 грама; - фибри - 1. 5 грама; - витамини А и С - 8% от нужната...
Подходящи маринати за скумрияПодходящи маринати за скумрия
12 Май
Маринати, които са най-подходящи за скумрия Скумрията е риба с много силна и остра миризма....
Как да сготвим скумрияКак да сготвим скумрия
08 Ноем.
Може да се сготви: - скумрия във фурна - скумрия на скара - скумрия във фолио - опушена скумрия - веяна скумрия и т.н. Малцина я харесват пържена, но това е въпрос на вкус....
Подходящи подправки за скумрияПодходящи подправки за скумрия
15 Окт.
Подправките, подходящи за печена скумрия Готвенето на скумрия чрез печене позволява рибата да запази своя естествен вкус и полезни хранителни вещества....