Gotvach.bg»Съвети»Какво брашно се ползва за домашна хлебопекарна?

Какво брашно се ползва за домашна хлебопекарна?

MarianeMariane
Джедай
254955
Какво брашно се ползва за домашна хлебопекарна?

Нищо не може да се сравни с аромата на току що изваден от фурната хляб, но всекидневното му замесване и изпичане далеч надхвърля възможностите на средностатистическите домакини, които имат цял куп задължения и толкова малко време за това. Ето защо домашната хлебопекарна е незаменим помощник в кухнята.

Ако и вие сте се сдобили със заветната хлебопекарна, то вече се чудите какво брашно да използвате, за да опечете първия си хляб. Добрата новина е, че в домашните хлебопекарни могат да се използват всички брашна, които се продават в търговската мрежа у нас - пшенично брашно, ръжено брашно, типово брашно, пълнозърнесто и др.

Може да изненадате близките си с апетитен хляб в хлебопекарна, чабата в хлебопекарна и дори коледен кекс панетоне в хлебопекарна. Какво брашно ще използвате зависи единствено и само от това, какво сте решили да приготвите.

В магазините наред с обикновеното брашно, се предлагат силно брашно, хлебно брашно или пекарско брашно, които са за предпочитане пред обикновеното. Към брашното може да добавие овес, трици, пшеничен зародиш или дори семена. Разбира се, може да се възползвате и от готовите смески за хлебопекарна, които също се предлагат на пазара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен