Как се прави пуешка кайма?

Как се прави пуешка кайма?

Каймата от пуешко месо е много добро допълнение към менюто ни, защото тя е много крехка и полезна поради ниското съдържание на мазнини.

Приготвянето на кайма от пуйка в домашни условия е лесна и приятна задача.

За целта е необходимо да си осигурите свежо месо с гарантирано качество.

Най-подходящо е използването на месо от пуешки бут и гърди на пуйка.

Останалите части от пуйката са с различна консистенция и не са много подходящи за целта.

След като месото е почистено, се нарязва на парчета, подходящи за смилане.

Смила се на дребно и се преминава към овкусяването на каймата.

В зависимост от това дали пуешката кайма ще се използва като добавка при приготвянето на ястия или ще бъде използвана самостоятелно, то и изборът на подправки е различен.

Когато ще се ползва с цел готвене, каймата се подправя само с достатъчно количество сол. Солта се смесва с месото и се разбърква много добре. След добро омесване каймата се оставя на стайна температура, за да престои 2-3 часа. Целта е да се овкуси добре.

Премесва се повторно и вече пуешката кайма е готова за употреба.

Ако каймата ще се ползва за приготвяне на кюфтенца или по друг вид ястия самостоятелно, е необходимо да се овкуси повече.

Добри овкусители са готварската сол, кромид лук, кимион, черен и червен пипер.

Овкусителите се добавят към смляната кайма в избор и количество според индивидуалния вкус.

След това се прави омесване и пуешката кайма се оставя в хладилник, за да престои около 4-5 часа, но задължително в затворен съд.

Премесва се повторно и е готова.

Овкусената пуешка кайма може да се съхранява до три дни в хладилник.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати