Gotvach.bg»Статии»Ползи от патладжана
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПатладжаниПолзи от патладжаните
Патладжаните са богати на витамини, минерали и на важни фитонутриенти, които имат антиоксидантно действие. Те са едни от най-полезните зеленчуци, притежаващи редица ползи за здравето....
4
Видове Патладжани
Всички видовете на пазара са различни и налични, като всеки предлага изобилие от хранителни ползи и е идеален за различни рецепти....
Любими ястия с патладжан
Патладжанът е зареден с витамини и минерали, но неговите здравословни ползи не се изчерпват само с тези полезни вещества и добавянето им към нашето ежедневно меню....
Как се консервира патладжан?
Ако искате да запазите максималните ползи и витамини, тогава консервирайте пресните патладжани, например, поръсвайки парчета зеленчуци със сол или заливайки със силен солен разтвор....
7 изненадващи ползи за здравето от патладжаните
Патладжанът е висококачествена и нискокалорична храна, богата на много хранителни вещества.
След като прочетете тази статия, ще се запознаете с 7-те ползи за здравето от консумиране на патладжани.
1....
Здравословни начини за консумиране на патладжана
Едва през последните няколко века Европа започна да разбира за здравните ползи от консумирането му и го включи в кулинарията и разумното хранене....
Лилави храни, които да започнеш да ядеш още сега
Патладжан
Лилавите патладжани имат множество ползи за здравето. Те са богати на витамини от група В като ниацин, както и на фибри. Те също така подобряват здравето на сърцето....
10 зеленчука, които е по-добре да се ядат сготвени
Патладжан
Хората обикновено ядат патладжана сготвен и не само защото суровите патладжани съдържат токсин, наречен соланин, който потенциално би могъл да разстрои стомаха....
Това са полезните храни, които цял живот ядете погрешно
Патладжан
Пърженият патладжан е любим на много от нас. Но учените ни съветват да го печем, защото така се увеличават полезните му вещества, а нитратите се унищожават./page
page5....
Ползи от лилавите храни
Към групата на лилавите храни спадат:
• патладжан;
• червен лук;
• лилави картофи;
• лилаво грозде;
• сини сливи;
• смокини и много други.
Ползите от тези храни съвсем не са за пренебрегване....
Защо трябва да се откажете от консумацията на тези зеленчуци?
В големи дози на консумация на така любимия ни патладжан, може да предизвика камъни в бъбреците и стомашно-чревни смущения....
Литий - функции, ползи, приложение
Три рецепти за ястия, с които да си набавите литий
Доматена супа с патладжан и сирене
Нарежете на кубчета един патладжан и го запечете във фурна с малко олио, сол и черен пипер....
Най-нискокалоричните зеленчуци
Освен това в карфиола се срещат във високи дози калций, фибри и протеин, а ниско калоричното съдържание е още един плюс на карфиола
Патладжани
Патладжанът съдържа много фибри и забавя храносмилателните процеси, а това...
Готвене и хранителни ползи от тиквичките Патисон
А тази пъпешова култура е богата на витамини и носи много ползи за организма. Някои някои ползи и кулинарна употреба на тиквички Патисон....