- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
ЛюбопитноНе знаехте, че кухненската хартия може да прави това!
25 Септ.
Паолина Сярова
ЛюбопитноВнимание! Отровни храни, от които да се пазите
23 Септ.
Петьо Любомиров
ЛюбопитноВеликите готвачи: Фернан Поан
22 Септ.
Елица Христова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Внимание! Най-смърдящите храни в светаНай-първично от всички сетива е обонянието. Най-сложни пък са вкусовите ни рецептори. Вкусът е нещото, което се формира в комбинация с мириса. Представяме ви най-смърдящите храни на света
21 Септ.
Великите готвачи: Ален ДюкасХраната, която приготвя Ален Дюкас, може да се определи като изключително семпла, но въпреки това неговите заведения са посочвани като едни от най-скъпите в света.
21 Септ.
Фестивала на сливата в Троян кани ракиджии и гастрономи на дегустацияНаслада за небцето и сетивата ви очаква на Българския фестивал на сливата, който се провежда в момента в Троян. Празникът с богата програма започна на 19-ти септември и ще трае до 22-ри септември.
20 Септ.
Пивоварна в САЩ пуска папска бираПо повод посещението на папа Франциск в Съединените американски щати пивоварна в щата Ню Джърси пусна на пазара специална партида папска бира.
20 Септ.
Великите готвачи: Сара МолтънСара Молтън е родена през 1952 в Ню Йорк и успешно се изявява като професионален готвач, автор на кулинарни книги и водеща на редица телевизионни програми. Повече от двадесет години е била майстор-готвач на прочутото списание Gourmet.
18 Септ.
Защо кофти шоколадът се наричаше марципан у нас?В България представата за марципан е тотално сбъркана за разлика от останалата част от света, или поне доскоро беше така. При споменаването на думата марципан, повечето живущи в нашите ширини си представят евтина и горчива имитация на шоколад.
17 Септ.
Тъпчем се с ГМО месо от крави-мутанти, без да подозирамеСнимките на кравата-мутант, известна като Белгийсто синьо, може да ужаси всеки един човек. Макар че на пръв поглед не е за вярване, тези животни съществуват и са резултат от ГМО експерименти за добив на месо.
17 Септ.
Революционно: Кекс за 1 минутаСпрей-кейкът, както е наречен революционният кекс за 1 минута, за момента е създаден за студентски проект. Съдържа се във флакон, който просто се изпразва във форма за кекс или мъфини
17 Септ.
3
Ура! Откриха биозаместител на мазнинитеДървесните влакна са на път да се превърнат в биозаместител на мазнините – той ще може да се произвеждат колбаси, майонеза, сладолед и пр.
15 Септ.
Днес е Международният ден на беконаНа 14 септември всяка година светът отбелязва Международния ден на бекона. Проучванията показват, че беконът е третият най-консумиран деликатес от месо.
14 Септ.
Чаша азотно кафе за събужданеДотук добре, но какво общо има с кафето, ще се запитате вие. Ако добавите азот към чаша ароматно кафе, ще получите пенеста кофеинова напитка, която удивително напомня бира.
11 Септ.
Протеинови бисквитки, направени от брашно от червеи, са хит в БоливияПротеинови бисквитки, направени от брашно от стрити червеи, са кулинарен хит в Боливия. Лакомството, което се приготвя от стрити дъждовни червеи, се предлага във все повече магазини.
10 Септ.
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 703
Основни Рецепти
15 243
20 588
Други