Динка
Билки

Динка

Динка /Sanguisorba/ представлява род многогодишни тревисти растения или дребни храстчета. Растенията от род Динка са освен красиви, но и полезни. Ето защо мнозина ги отглеждат в градините си.

1

Билки

Всичко за билките, за какво са полезни и кога да ги използваме. Билки и тяхното приложение.
Билки - МакБилки

Мак

06.06.2017

Въпреки че се приема за плевел, полският мак не е никак безполезна трева. Неговите венечни листа /Flores Rhoeados/ са високо ценени заради противокашличното им действия.

Билки - Гроздовидна актеяБилки

Гроздовидна актея

17.05.2017

Гроздовидната актея може да повлияе косопад и проблемна кожа, дължащи се на хормонален дисбаланс. Изследвания на учени от САЩ показват, че нейното въздействие може да допринесе за естествено и постепенно уголемяване на бюста.

Билки - АспарагусБилки

Аспарагус

13.03.2017

Аспарагус /Asparagus/ е род многогодишни тревисти растения. Култивираните растения от род на аспарагус, към които спадат и аспержите. Според специалистите аспарагусът спомага за пречистване на въздуха от бактерии.

Билки - Дяволски нокътБилки

Дяволски нокът

21.02.2017

Билката има странен вид, но пък действието, което оказва по отношение на редица болести, е ненадминато и ѝ печели международна слава.

Билки - Морски краставициБилки

Морски краставици

18.03.2016

Морски краставици /Ecballium elaterium/ е многогодишно тревисто растение от семейство Тиквови. Морски краставици са билка, позната още под наименованията дива краставица, луда краставица, църкало, див пипон, куче пъпеш и др.

Билки - ДамянаБилки

Дамяна

13.10.2015

Дамяна е известен натурален афродизиак, тъй като има доказано действие при подобряване на сексуалната активност и издръжливостта. Дамяна може да се приеме под формата на чай или от нея да се приготвят ликьор и прах.

Билки - Алое вераБилки

Алое вера

02.09.2015

Мнозина оприличават алое вера на кактус, но според ботаниците подобни сравнения са неправилни. Сокът от алое вера се употребява при брадавици, псориазис, акне, кожни раздразнения, херпес, ухапвания и др.

Билки - Кучешко гроздеБилки

Кучешко грозде

01.09.2015

Кучешко грозде /Solanum/ представлява род едногодишни или многогодишни тревисти растения, полухрасти, храсти или дребнички дървета. Видове кучешко грозде. Народна медицина с кучешко грозде

Билки - БорБилки

Бор

27.08.2015

Борът /Pinus/ представлява род иглолистни дървета, както и храсти, от семейство Борови /Pinaceae/. Белият бор е много употребяван в медицината и в строителството. Народните лечители горещо препоръчват извлеците от бял бор при проблеми на дихателната систе

Билки - Змийски лападБилки

Змийски лапад

27.08.2015

Змийски лапад /Arum maculatum L/ е многогодишно тревисто растението от семейство Змиярникови (Araceae). Змийският лапад е ефикасен при миома на матката, пясък в бъбреците, проблеми с пикочния мехур, бронхити, фарингити, гастрити.

Билки - Китайска ангеликаБилки

Китайска ангелика

28.07.2015

С лечебни цели се употребява корена на китайската ангелика. Китайска ангелика се предписва при кръвен застой, заболявания на яйчниците, менопауза, менструални смущения, миома на матката, безплодие и др.