сряда, 5 август
Китайска ангелика
Билки

Китайска ангелика

0

С лечебни цели се употребява корена на китайската ангелика. Китайска ангелика се предписва при кръвен застой, заболявания на яйчниците, менопауза, менструални смущения, миома на матката, безплодие и др.

1

Билки

Всичко за билките, за какво са полезни и кога да ги използваме. Билки и тяхното приложение.
Билки - Черно кучешко гроздеБилки

Черно кучешко грозде

20.07.20150

Черното кучешко грозде има отпускащо, дезинфекциращо, диуретично и болкоуспокояващо действие. Според мнозина успокояващият ефект на черното кучешко грозде може да се мери дори с този на кокаина.

Билки - МлечкаБилки

Млечка

18.07.20150

Сокът на същото растение се ползвал и като средство за обезкосмяване, а също и за отстраняване на мазоли.

Билки - Червен кантарионБилки

Червен кантарион

16.07.20150

Centaurium erythraea се е предписвал още и при парализи, маточини кръвоизливи, бяло течение, воднянка, главоболие. Външно се прилага при бавно заздравяващи рани, екземи, хемороиди и др.

Билки - ГергьовчеБилки

Гергьовче

02.07.20150

Употребена в минимални дози, дрогата повлиява благоприятно немалко болезнени състояния. Съществуват данни, че гергьовчето притежава противовъзпалително и обезболяващо действие.

Билки - ОртилияБилки

Ортилия

19.04.20150

Ортилия /Orthilia secunda/ представлява вечнозелено тревисто растение от семейство Пиренови /Ericaceae/. Ортилията се употребява при безплодие и др. женски неразположения. Ортилията се смята за истинско природно чудо по редица причини.

Билки - БрейБилки

Брей

24.03.20150

Брей е билка, която се използва като ефективно средство за лечение на заболявания като ишиас, ревматизъм и други възпалителни процеси. Закупен от аптеката пакет с брей се накисва за 20 дни в 70-градусов спирт. Билката брей лекува шипове

Билки - Хибискус сабдарифаБилки

Хибискус сабдарифа

16.03.20150

Хибискус сабдарифа /Hibiscus sabdariffa/ е вид хибискус, който е местен за Западна Африка. Хибискус сабдарифа се среща на много места по света, включително Гана, Индия, Сенегал, Мали, Нигерия, Конго, Гамбия, Малайзия и др. Ползи от Хибискус сабдарифа

Билки - Ятрофа куркасБилки

Ятрофа куркас

11.03.20150

Ятрофа куркас /Jatropha curcas/ е цъфтящо отровно растение от семейство Млечкови /Euphorbiaceae/. Към Ятрофа куркас спадат и значими стопански видове като рицина /Ricinus communis/ например. Ятрофа куркас е член на род Ятрофа (170 вида)

Билки - ПасифлораБилки

Пасифлора

01.11.20140

Пасифлора е род пълзящи, топлолюбиви растения с красиви цветове. Според новите изследвания листата на пасифлората потискат кашлицата като кодеина, който се среща в много сиропи. Билката Пасифлора понижава кръвното налягане.

Билки - СмърчБилки

Смърч

09.10.20140

Смърчът прилича на бора и расте по същите места. Извлек от иглите на смърча в свежо състояние се прибавя във водата за къпане на децата, за освежаване и при разни екземи. Отварата от смърч не се препоръчва за бременни жени.

 • Още от Готвач.бг

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят