петък, 1 август
Ясен
Билки

Ясен

0

Ясенът е диуретично и противоревматично средство. В народната медицина листата на дървото се използват при подагра и ревматизъм, радикулит, воднянка, шипове, кашлица, треска, глисти, като слабително средство.

1

Билки

Всичко за билките, за какво са полезни и кога да ги използваме. Билки и тяхното приложение.
Билки - БрястБилки

Бряст

31.07.20140

Брястът притежава противодиарично, запичащо и кръвоспиращо действие. Бряст се прилага при лечение на диария, кръвотечение, трипер, маточни кръвотечения и др. Отварата от полски бряст се прилага при диария, възпаление на пикочния мехур

Билки - ГабърБилки

Габър

27.07.20140

Опитни руски билкари използват настойките и отварите от цветовете на габър в борбата с мозъчните тумори. Габър помага и при лечение на нарушения на мозъчното кръвообращение. Габърът не бива да се прилага без лекарско знание

Билки - Безсмъртниче (Жълт смил)Билки

Безсмъртниче (Жълт смил)

24.07.20140

Жълтият смил или безсмъртниче помага при камъни и пясък в жлъчния мехур, възпаление на бъбреците и пикочния мехур. Жълт смил лекува отоци, ревматизъм, невралгия, импотентност, ишиас, ниско кръвно. Жълт смил повлиява добре кожни заболявания.

Билки - БукБилки

Бук

23.07.20140

Бук /Fagus/е род листопадни широколистни дървета, разпространени в Северното полукълбо. В рода на бук влизат около 10 вида. При диария и стомашни неразположения българската народна медицина съветва да се използва кората на бук

Билки - Воден морачБилки

Воден морач

21.07.20140

Като лекарствено средство водният морач се прилага още от 18 век. Плодчетата на водния морач се предписват при заболявания на дихателните пътища с обилен секрет (бронхити, бронхиална астма и др. ).

Билки - Обикновен звезданБилки

Обикновен звездан

18.07.20140

Обикновеният звездан се използва в нашата народна медицина при главоболие, болки в стомаха и червата. Предполага се, че ефектът на дрогата се дължи на синилната киселина, която влиза в състава ѝ.

Билки - Обикновена ралицаБилки

Обикновена ралица

15.07.20140

Обикновена ралица /Delphinium consolida/ е позната още като алтън–топ, дива булица, делфиниум, синя ралица и др. Българската народна медицина препоръчва обикновена ралицата при главоболие, нередовна менструация. Обикновената ралица е отровна билка.

Билки - Орлови ноктиБилки

Орлови нокти

11.07.20140

Многобройните ползи от билката орлови нокти обуславят широката ѝ употреба срещу редица заболявания. Орлови нокти има адаптогенно, диуретично, антивирусно, съдоразширяващо и антиоксидантно действие. Орлови нокти се ползва като имунен стимулант.

Билки - Ароматна кализияБилки

Ароматна кализия

09.07.20140

В българската народна медицина и фитотерапия кализията не е широко позната. По света от ароматната кализия се приготвят лечебните масла и мехлеми, настойки, запарките и отварите. Ароматната кализия е прочута като мощен имуностимулатор

  • Още от Готвач.бг

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят