Инулин
Хранителни Добавки

Инулин

0

Инулинът представлява естествен полизахарид, който се открива в грудките на някои зеленчуци и растения. В най-големи количества инулин се открива в цикорията, но може да бъде открит и в аспержите, лука, земната ябълка и глухарчето.

1

Хранителни Добавки

Хранителните добавки с информация за тях и техния състав. Най-известните хранителни добавки и тяхното приложение. Всичко за хранителните добавки.
Хранителни Добавки - КреатининХранителни Добавки

Креатинин

08.09.20150

Креатининът представлява отпадъчен химикал, който се образува в процесите в мускулния метаболизъм. Креатининът се получава от креатин. Изследване на креатинин.

Хранителни Добавки - ДекстрозаХранителни Добавки

Декстроза

19.04.20150

Декстрозата /dextrose/ е монозахарид или проста захар, която се усвоява бързо от организма. Декстрозата се нарича още D-глюкоза. Декстрозата е важен източник на енергия в тялото.

Хранителни Добавки - ЛактозаХранителни Добавки

Лактоза

03.04.20150

Лактозата /Lactose/ е дизахарид, който е изграден от две молекули на монозахаридите β-D-галактоза и β-D-глюкоза. Загубата на лактaза е нормално явление при голяма част от населението, но то води до така наречената лактозна непоносимост

Хранителни Добавки - РесвератролХранителни Добавки

Ресвератрол

10.02.20150

Ресвератролът е полифенол, естествено химично съединение, съдържащо се в гроздето, червеното вино и други напитки и храни. Най-добрите естествени източници на ресвератрол са червеното грозде и червено вино, фъстъци. Ресвератролът е в основата на опитите н

Хранителни Добавки - Натриев нитритХранителни Добавки

Натриев нитрит

10.02.20151

Натриевият нитрит се използва за да се избегне развалянето на месото и рибата. Натриев нитрит предотвратява развитие и растеж на Clostridium botulinum. Натриев нитрит има канцерогенен ефект

Хранителни Добавки - ГлюкозаминХранителни Добавки

Глюкозамин

10.02.20150

Глюкозаминът е комплекс от захар и аминокиселини, влизащи в директния синтез на вещества, познати като глюкозаминогликани. Глюкозаминът притежава силно изразен алергенен ефект. Най-високите концентрации на глюкозамин са в някои морски дарове

Хранителни Добавки - КапсаицинХранителни Добавки

Капсаицин

22.01.20150

Капсаицин е вещество, което през годините е станало обект на множество изследвания. Капсаицин може да бъде използвано в различни сфери. Капсаицинът намалява болката.

Хранителни Добавки - ТауринХранителни Добавки

Таурин

19.03.20141

Тауринът (Taurine) е органична киселина, широко разпространена в животинските тъкани. Счита се за основна съставка на жлъчката. Важен е за сърдечната система, за доброто зрение и за мускулите.

Хранителни Добавки - Дългия ДжакХранителни Добавки

Дългия Джак

19.03.20141

Дългия Джак е растение, което вирее по островите и югоизточното крайбрежие на Индийския океан. Дългия Джак има потвърдено тонизиращо действие. Вреди от Дългия Джак.

Хранителни Добавки - ЛецитинХранителни Добавки

Лецитин

14.03.20140

Лецитинът е сложно органично съединение. Лецитинът е субстанция с чисто растителен произход, получен е от соя и приеман като хранителна добавка. Функции и ползи от лецитин.

Хранителни Добавки - СпирулинаХранителни Добавки

Спирулина

13.03.20140

Спирулината /Spirulina plantensis/ представлява едноклетъчни сини водорасли. Спирулината е изключително богата на голямо количество витамини и минерали. Спирулината се приема под формата на таблетки или прах.

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят