Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаХитринки при готвенето правят манджата по-вкусна
27 Септ.
1
Спазвайте някои правила, за да бъдат ястията ви още по-вкусни. За да не прегори месото на фурна, поставете малък съд с вода, за да се отделя пара.
Морски дарове се сервират върху ледМорски дарове се сервират върху лед
24 Септ.
Морските дарове са идеален вариант за бързо и изискано ястие. Скаридите е добре да се бланшират, а чистените замразени калмари е добре да се сварят. Приготвяне на морски дарове.
Как да ядем плодове изисканоКак да ядем плодове изискано
24 Септ.
1
За да ядем плодове изискано, трябва да спазваме правилата на етикета. Мандарините и кайсиите се слагат в устата с пръсти, но ананасът, портокалът и бананите се режат и се ядат с вилица.
Тиквата е вкусна и пърженаТиквата е вкусна и пържена
23 Септ.
2
Тиквата е вкусна не само печена и варена, а пържена, настъргана в салата или превърната в ароматен мед. Тя извлича токсините от организма и действа като диуретик.
Митове и истини за шампанскотоМитове и истини за шампанското
21 Септ.
Сомелиери от Франция опровергават широко разпространени митове за шампанското. Оказва се, че е добре то да се отваря безшумно, може да се пие на закуска и върви не само с десерти, но и с месо.
Жулиен и карпачо правят ястието вкусноЖулиен и карпачо правят ястието вкусно
20 Септ.
1
Методът за нарязване на продуктите е много важен за вкуса на всяко ястие. Сред най-известните начини на рязани е карпачо, жулиен и бренуаз.
Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафеКак да си приготвим домашно изпечени зърна кафе
20 Септ.
Откакто на Сатори Като, японският учен, живеещ в Чикаго, му хрумва идеята за разтворимото кафе през 1901, домашното изпичане на зърната става отживелица.
Лимонът е безценен за тялото и домакинствотоЛимонът е безценен за тялото и домакинството
18 Септ.
Лимонът е много полезен за организма и домакинството. Сок от лимон премахва петна от химикалка, връща блясъка на металните съдове, полезен е и за организма.
Мляко прави рибата по-крехкаМляко прави рибата по-крехка
17 Септ.
Марината от прясно мляко премахва лошия дъх на рибата и я прави по-крехка. Нарязаната риба се хвърля във вряща вода, а цялата се поставя в студена вода, която я покрива наполовина.
И в печенето си има тънкостиИ в печенето си има тънкости
11 Септ.
В печенето на зеленчуци, плодове, риба и месо има тънкости. Месото става крехко, когато се пече херметиризано – увито в тесто или във фолио.
Обичаш плодове? Научи се как да ги хапвашОбичаш плодове? Научи се как да ги хапваш
11 Септ.
Плодовете имат свои правила за ядене. Вредно е да се приемат плодове непосредствено след хранене, съветват диетолози. Плодовете се сливат с храната и започват да ферментират.
При пазаруване на замразени продукти, тествайте с ръцеПри пазаруване на замразени продукти, тествайте с ръце
11 Септ.
Когато избираме замразени продукти, трябва да използваме пръстите на ръцете си, съветват испански диетолози. Как да се познае кои продукти са правилно замразени.