- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак се прави медът
30 Септ.
Admin
Кулинарни СъветиКонкасе, крудите и хамон са любими на европейците
28 Септ.
Нина Норд
Кулинарни СъветиРязането на салатата определя вкуса й
27 Септ.
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаСпазвайте някои правила, за да бъдат ястията ви още по-вкусни. За да не прегори месото на фурна, поставете малък съд с вода, за да се отделя пара.
27 Септ.
1
Морски дарове се сервират върху ледМорските дарове са идеален вариант за бързо и изискано ястие. Скаридите е добре да се бланшират, а чистените замразени калмари е добре да се сварят. Приготвяне на морски дарове.
24 Септ.
Как да ядем плодове изисканоЗа да ядем плодове изискано, трябва да спазваме правилата на етикета. Мандарините и кайсиите се слагат в устата с пръсти, но ананасът, портокалът и бананите се режат и се ядат с вилица.
24 Септ.
1
Тиквата е вкусна и пърженаТиквата е вкусна не само печена и варена, а пържена, настъргана в салата или превърната в ароматен мед. Тя извлича токсините от организма и действа като диуретик.
23 Септ.
2
Митове и истини за шампанскотоСомелиери от Франция опровергават широко разпространени митове за шампанското. Оказва се, че е добре то да се отваря безшумно, може да се пие на закуска и върви не само с десерти, но и с месо.
21 Септ.
Жулиен и карпачо правят ястието вкусноМетодът за нарязване на продуктите е много важен за вкуса на всяко ястие. Сред най-известните начини на рязани е карпачо, жулиен и бренуаз.
20 Септ.
1
Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафеОткакто на Сатори Като, японският учен, живеещ в Чикаго, му хрумва идеята за разтворимото кафе през 1901, домашното изпичане на зърната става отживелица.
20 Септ.
Лимонът е безценен за тялото и домакинствотоЛимонът е много полезен за организма и домакинството. Сок от лимон премахва петна от химикалка, връща блясъка на металните съдове, полезен е и за организма.
18 Септ.
Мляко прави рибата по-крехкаМарината от прясно мляко премахва лошия дъх на рибата и я прави по-крехка. Нарязаната риба се хвърля във вряща вода, а цялата се поставя в студена вода, която я покрива наполовина.
17 Септ.
И в печенето си има тънкостиВ печенето на зеленчуци, плодове, риба и месо има тънкости. Месото става крехко, когато се пече херметиризано – увито в тесто или във фолио.
11 Септ.
Обичаш плодове? Научи се как да ги хапвашПлодовете имат свои правила за ядене. Вредно е да се приемат плодове непосредствено след хранене, съветват диетолози. Плодовете се сливат с храната и започват да ферментират.
11 Септ.
При пазаруване на замразени продукти, тествайте с ръцеКогато избираме замразени продукти, трябва да използваме пръстите на ръцете си, съветват испански диетолози. Как да се познае кои продукти са правилно замразени.
11 Септ.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 736
Основни Рецепти
15 248
20 599
Други