PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноЛененото семе пази от рак
13 Юни
1
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изкуствен подсладител е обявен за инсектицидРезултатите от изследване, цитирано от ЮПИ, показват, че един от най-популярните изкуствени подсладители – Трувия, е вероятен инсектицид.
09 Юни
Карамфилът подобрява храносмиланетоАктивните съставки в подправката подобряват перисталтиката и секрецията на храносмилателните ензими – по този начин и храносмилането се подобрява.
09 Юни
1
Здравословни ползи от хрянаМного често запарката от хрян се използва и за гаргара – успокоява възпаленото гърло. Дъвченето на хрян пък ще унищожи бактериите в устната кухина.
08 Юни
Морската сол е лек за десетки болестиСолта е един от най-важните елементи за човешкото тяло. Тя непрестанно участва в обменните процеси, които се извършват в него, като регулира сърдечната дейност.
07 Юни
1
Дафинов лист за здрав стомахПодправката действа много добре на храносмилателната система, като я стимулира, освен това предпазва и от стомашни газове.
06 Юни
Орехите гонят безсъниетоОреховите ядки са ефикасни и при безсъние. В тях се съдържа мелатонин, който ще ви помогне да заспите лесно – достатъчно е да похапвате 2–3 ореха дневно и проблемът ще бъде решен.
05 Юни
Пелин - вълшебната билкаВълшебните си свойства пелинът дължи на съдържащото се в него вещество артемисинин. Приеман самостоятелно, той лекува около 30 на сто от раковите клетки.
05 Юни
3
Риганът неутрализира свободните радикалиСвободните радикали се свързват с голяма част от дегенеративните заболявания – атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, а риганът е чудесен естествен щит срещу тези болести.
04 Юни
Няколко съвета за здравословна закускаНай-добрата закуска са зърнените храни, мюслите, суровите плодове и орехите или микс от четирите. Сутрин задължително закусвайте - направете си кисело мляко с плодове или яйца с бекон или зеленчуци.
03 Юни
Бразилски орех намалява риска от ракПравилната консумация на бразилски орех може да намали опасността от заболявания като рак на белият дроб, рак на дебелото черво, рак на гърдата или на кожата.
02 Юни
Как да подобрим храненето в офисаХраненето в офиса понякога може да бъде много вредно. Как да подобрим хранителните си навици, докато сме на работа. С какво да се храним докато сме на работа.
02 Юни
1
Най-трудно смилаемите продуктиРазличните продукти се усвояват за различно време от организма. Най-трудно се смилат брюкселското зеле и хрянът - за четири часа. За три часа смиламе сушени сливи, броколи, царевица, спанак.
01 Юни
2
Осем храни за добро здраве и красотаПриродата ни е дарила с изобилие от полезни храни, но ето някои от тях, които можете да намерите навсякъде - ябълки, спанак, сьомга, пуйка, ягоди, малини, зеле, синап, карфиол и броколи.
31 Май
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други