Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изкуствен подсладител е обявен за инсектицидИзкуствен подсладител е обявен за инсектицид
09 Юни
Резултатите от изследване, цитирано от ЮПИ, показват, че един от най-популярните изкуствени подсладители – Трувия, е вероятен инсектицид.
Карамфилът подобрява храносмиланетоКарамфилът подобрява храносмилането
09 Юни
1
Активните съставки в подправката подобряват перисталтиката и секрецията на храносмилателните ензими – по този начин и храносмилането се подобрява.
Здравословни ползи от хрянаЗдравословни ползи от хряна
08 Юни
Много често запарката от хрян се използва и за гаргара – успокоява възпаленото гърло. Дъвченето на хрян пък ще унищожи бактериите в устната кухина.
Морската сол е лек за десетки болестиМорската сол е лек за десетки болести
07 Юни
1
Солта е един от най-важните елементи за човешкото тяло. Тя непрестанно участва в обменните процеси, които се извършват в него, като регулира сърдечната дейност.
Дафинов лист за здрав стомахДафинов лист за здрав стомах
06 Юни
Подправката действа много добре на храносмилателната система, като я стимулира, освен това предпазва и от стомашни газове.
Орехите гонят безсъниетоОрехите гонят безсънието
05 Юни
Ореховите ядки са ефикасни и при безсъние. В тях се съдържа мелатонин, който ще ви помогне да заспите лесно – достатъчно е да похапвате 2–3 ореха дневно и проблемът ще бъде решен.
Пелин - вълшебната билкаПелин - вълшебната билка
05 Юни
3
Вълшебните си свойства пелинът дължи на съдържащото се в него вещество артемисинин. Приеман самостоятелно, той лекува около 30 на сто от раковите клетки.
Риганът неутрализира свободните радикалиРиганът неутрализира свободните радикали
04 Юни
Свободните радикали се свързват с голяма част от дегенеративните заболявания – атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, а риганът е чудесен естествен щит срещу тези болести.
Няколко съвета за здравословна закускаНяколко съвета за здравословна закуска
03 Юни
Най-добрата закуска са зърнените храни, мюслите, суровите плодове и орехите или микс от четирите. Сутрин задължително закусвайте - направете си кисело мляко с плодове или яйца с бекон или зеленчуци.
Бразилски орех намалява риска от ракБразилски орех намалява риска от рак
02 Юни
Правилната консумация на бразилски орех може да намали опасността от заболявания като рак на белият дроб, рак на дебелото черво, рак на гърдата или на кожата.
Как да подобрим храненето в офисаКак да подобрим храненето в офиса
02 Юни
1
Храненето в офиса понякога може да бъде много вредно. Как да подобрим хранителните си навици, докато сме на работа. С какво да се храним докато сме на работа.
Най-трудно смилаемите продуктиНай-трудно смилаемите продукти
01 Юни
2
Различните продукти се усвояват за различно време от организма. Най-трудно се смилат брюкселското зеле и хрянът - за четири часа. За три часа смиламе сушени сливи, броколи, царевица, спанак.
Осем храни за добро здраве и красотаОсем храни за добро здраве и красота
31 Май
Природата ни е дарила с изобилие от полезни храни, но ето някои от тях, които можете да намерите навсякъде - ябълки, спанак, сьомга, пуйка, ягоди, малини, зеле, синап, карфиол и броколи.