Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сокът от цвекло намалява високото кръвноСокът от цвекло намалява високото кръвно
25 Януари
1
Английски учени установиха, че съкът от цвекло понижава значително високото кръвно налягане. Сокът от цвекло е природно и ефективно средство за лечение на сърдечно-съдови заболявания.
Скаридите и хайверът повишават женското либидоСкаридите и хайверът повишават женското либидо
12 Ноем.
Сексолози и диетолози откриха кои са хранителните продукти, които увеличават либидото на жените. Сред тях са хайверът, скаридите, шоколадът, аспержите, смокините и бананите .
Сушените калмари са отровниСушените калмари са отровни
25 Окт.
Сушените калмари съдържат арсеник, известен като една от най-силните отрови, сочи изследване. При често похапване се предизвикват заболявания на кожата и на черния дроб.
Зехтинът предпазва от деменцияЗехтинът предпазва от деменция
24 Окт.
Веществата, съдържащи се в зехтина, могат да попречат на болестта на Алцхаймер. Зехтинът съдържа вещества, които променят структурата на токсичните химикали, които допринасят за развитието на деменция
Месото ни действа като кърмаМесото ни действа като кърма
24 Окт.
3
Втората най-полезна за човешкия организъм храна след кърмата е месото. Белтъчините в него, както и в млякото и яйцата са сходни с тези, които влизат в състава на органите и тъканите на човека.
Плодовите сокове в кутия са полезниПлодовите сокове в кутия са полезни
09 Окт.
3
Нова техника хваща вярното съдържание на витамин С в плодовите сокове. Оказало се, че на повечето етикети действителното съдържание на аскорбинова киселина.
Сиренето ще спаси човечеството от кошмариСиренето ще спаси човечеството от кошмари
20 Септ.
Сиренето е сред полезните храни и подобрява съня и предпазва от кошмари. Това му свойство се дължи на аминосикелината триптофан. Какви са другите полезни свойства на сиренето.
Учените алармират: хамбургерите вредят на мозъкаУчените алармират: хамбургерите вредят на мозъка
31 Август
Хамбургерите и пиците са вредни за мозъка. Прекаляването с хамбургери и пици води до намаляване на интелектуаланите способности и паметта у хората.
Доматът - ябълката на любовтаДоматът - ябълката на любовта
26 Август
Родината на доматите е Перу. Как различните нации в Европа са приели новия зеленчуците. Доматите са полезни заради веществото серотонин, което съдържат, помагат при сърдечни проблеми.
Какво представляват спортните нутриентиКакво представляват спортните нутриенти
29 Юни
Спортните нутриенти играят голямо значение при постигането на добри спортни резултати. За атлетите е важно достатъчното пиене на вода. Всеки е чувал за проблема с дехидратирането. Внимавайте с диетите
Подправки срещу стареенетоПодправки срещу стареенето
22 Май
1
За да се предотврати стареенето не е достатъчно само търсенето на антиоксиданти в плодовете и зеленчуците. Не са за пренебрегване и подправките и билките, защото и те също ги имат.
Азиатците ядат гигантски репичкиАзиатците ядат гигантски репички
18 Май
Повечето видове зеле, репички и синап се отглеждат и намират на територията на Китай и Япония, като само някои от тях виреят и в градините на Америка.