PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни НовиниЩе удари ли агнешкото 20 лева за Великден?
23 Март
Кристина Черникова
Кулинарни НовиниКифла с шоколад прати студент в реанимацията
21 Март
1
Кристина Черникова
Кулинарни НовиниКръфин – сладкиш за ценители
12 Март
Mariane
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ядем банани, обгазени с опасни химикалиЕкзотичните плодове пристигат от Еквадор в Бургас, където местните ги обработват с опасни химикали, а след това ги изпращат по родните пазари
09 Март
1
Макдоналдс намалява вредните съставки в менютата сиПилешко месо без антибиотици и краве мляко без хормони са част от новите ограничения, които веригата за бързо хранене Макдоналдс ще въведат при хранителните си стоки.
07 Март
Българинът е ял по-малко хляб, но е пил повече алкохолПроучване на НСИ показа, че през последните 15 години българите са намалили консумацията на хляб, но потреблението на алкохолни напитки се е увеличило
07 Март
Картофено нишесте увеличава обема на родната шункаВ шунката, която се предлага у нас, масово се добавят картофено нишесте и картофено пюре. Така се увеличава обема на деликатеса, а цената за килограм не се променя, уведомява вестник Телеграф.
06 Март
Саламите на пазарите ни също са с ГМОГМО съдържание има не само в плодовете и зеленчуците, а в голяма част от предлаганите салами на нашите пазари, съобщава Любина Донкова от Българската агенция по безопасност на храните пред Телеграф.
22 Февр.
Въвеждат стандарт за турската баклаваВ Турция въвеждат стандарт за националния си десерт – баклавата. Властите в южната ни съседка настояват сладкиша да се произвежда само от качествени продукти.
21 Февр.
Етикети по ястията в ресторантите изисква ЕПЕтикет, в който ясно да е описано от къде е месото в мусаката, сервирана ни в някой ресторант, поиска Европейският парламент по препоръка на инспектори от Европейската комисия.
18 Февр.
Храни с консерванти и мизерия в училищните столовеХраната, сервирана в училищните столове и детски градини, е пълна с консерванти, оцветители и е приготвена в помещения с ниски нива на хигиена, показа репортаж на БНТ.
16 Февр.
Нездравословните храни се утежняват с допълнителен данък?Допълнителен данък върху чипсове, бургери и други доказано вредни за здравето храни предложи заместник-министърът на здравеопазването доктор Адам Персенски
11 Февр.
Рибата пангасиус е отровнаОказва се, че една от най-предпочитаните риби на българската трапеза в последните години – пангасиусът, е отровна. Естествената среда на живот на виетнамската риба е силно замърсената река Меконг. Във водния басейн се изхвърлят опасни химикали и индустриа
06 Февр.
1
Нечувани шоколадови лакомства предлага изложение в КьолнВегански шоколади, безлактозни шоколади, шоколади с оризово мляко и шоколади с хашиш са само част от необикновените експонати, които тазгодишното сладкарско изложение в Кьолн представя.
03 Февр.
Цената на водката в Русия падна драстичноОт днес бутилка водка в Русия се продава за 185 рубли, което се равнява на 2. 34 евро. Старите стойности на напитката от 220 рубли или 2. 76 евро остават в миналото, предава БГНЕС.
02 Февр.
Македония спря вноса на пилешко и яйца от БългарияМакедонската Агенция по храните е забранила вноса на пилешко месо и яйца от България. Като основна причина за забраната от Агенцията са изтъкнали факта, че у нас има регистриран случай на птичи грип.
29 Януари
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други