Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Как да си направим зелено кафеВсички знаем, че съществуват редица рискове за здравето ни, породени от прекалената консумация на кофеин. За щастие, има също толкова ефективна и тонизираща версия на обикновеното кафе, която въобще не му отстъпва дори и по вкусови качества.
Тибетско предписание за васкуларно пречистванеТибет е известен със своите дълголетни жители, а ние можем да се възползваме от техните рецепти за дълголетие. Тибетците прочистват своите съдове със специална билкова колекция, която включва. . .
Новите най-скъпи храни в светаВинаги е имало и ще има класации за най-скъпите продукти в световен мащаб. Причината е, че понятието варира, а икономиката понякога може да изиграе лоша шега на производителите.
Японски методи за готвенеИма изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки.
Възродиха древна китайска бира на 5000 годиниЕксперти от университета Станфорд в САЩ случайно попадат при разкопки в североизточен Китай на древната рецепта, докато изучават вътрешните стени на керамични съдове. Напитката представлява. . .
Неподозираните странични ефекти на медаПрекомерната консумация на мед може да причини тежка коремна болка. Бъдейки богат на фруктоза, той може да прекъсне способността за абсорбиране на хранителните вещества в тънките черва и. . .
Всеки трети кантар на пазара – ментеВсеки трети кантар на пазара е менте. Голяма част от измервателните уреди по пазарите в България не отговаря на изискванията. С тях производителите мамят клиентите.
Ето го млякото, което е 5 пъти по-полезно от краветоИма много повече ползи от камилското мляко за разлика от други видове мляко като това на кравата например. Изследванията заключават, че камилското мляко е по-здравословно от кравето мляко. То е изключително сходно с млякото на майката на човека, което го
Канистел - Яйченият плод с безброй ползиКанистел или яйчен плод е с размерите на ябълка и е с жълтеникав до оранжев цвят. Има малка мека пулпа, подобна по външен вид и текстура на варен яйчен жълтък, откъдето идва и едно от имената му.