Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паста-чудо за загорели мазнини по съдоветеПаста-чудо за загорели мазнини по съдовете
20 Април
Загорелите мазнини по съдовете са неизбежни, както и премахването им. Дори с помощта на скъпи препарати не е лесно. Но има доказана рецепта за това и са нужни само две съставки за приготвянето на тази чудо-паста.
Деветте причини да купуваме местно производствоДеветте причини да купуваме местно производство
20 Април
Когато купувате местни плодове или зеленчуци, често се срещате с хората, които са ги отгледали. Така създавате нови социални контакти
Кокум - заместителят на какаовото маслоКокум - заместителят на какаовото масло
20 Април
В сладкарската индустрия масло от Кокум предимно се използва за производство на шоколадови бонбони заради високата му точка на топене и така бонбоните стават подходящи и за по-топъл климат.
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата - италианско сирене, което се топи в устата
20 Април
Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. Бурата буквално се топи в устата, а салатата с бурата е истинска наслада за сетивата.
Стогодишните яйца - смрадливият китайски деликатесСтогодишните яйца - смрадливият китайски деликатес
18 Април
1
Стогодишните яйца, наричани още пидан, вековни или хилядагодишни яйца, са един от традиционните китайски деликатеси. Представляват консервирани за няколко месеца кокоши или патешки яйца.
Тези великденски яйца са истинско произведение на изкуствотоТези великденски яйца са истинско произведение на изкуството
16 Април
Традицията да се боядисват яйца единствено с бои, разтворени във вода, отдавна е отживелица. В съвремието вече се използват техники като декупаж и декорации като брокат и дантела.
Да се откажем ли от агнешкото месо на Великден?Да се откажем ли от агнешкото месо на Великден?
16 Април
С наближаването на Великден, когато по традиция се приготвя агнешко месо, вегетарианци и месоядни отново кръстосаха шпаги в социалните мрежи, а и извън тях.
Най-веселите Великденски традиции от цял святНай-веселите Великденски традиции от цял свят
14 Април
Великденската храна е толкова разнообразна и колоритна, колкото са разнообразни и културите навсякъде по света. Във Франция и по специално в град Наих всяка година на Велики понеделник се приготвя гигантски омлет
Хепи Ауър или Щаслив час - с какво ни изкушава в различните страни по светаХепи Ауър или Щаслив час - с какво ни изкушава в различните страни по света
14 Април
Концепцията на Хепи Ауър Щастливия час се появява в Англия в началото на 80-те. Лондонските пъбове първи започват да предлагат две напитки на цената на една в определени часове с цел да засилят своите продажби.
Най-големия омлет за Великден ще забъркат пак френски шеф-готвачиНай-големия омлет за Великден ще забъркат пак френски шеф-готвачи
13 Април
По традиция на великденската трапеза трябва да присъстват три неща – ястие от агнешко месо, боядисани яйца и козунак. Готвачи от френския град Бизие ще разчупят старите традиции като приготвят яйцата в най-големия омлет.
Как да се опазим от капаните на големите хранителни веригиКак да се опазим от капаните на големите хранителни вериги
12 Април
Не забравяйте за какво сте влезли в магазина! Някои от най-хитрите трикове, с които търговците ни примамват да си купим разни неща, може да видите тук
Маскарпоне или Моцарела? Какво предпочитате?Маскарпоне или Моцарела? Какво предпочитате?
12 Април
Меките пресни сирена са неузрели и малотрайни сирена. Повечето се правят от краве мляко и са едни от любимите ни, като редовно присъстват на трапезата - за закуска, в приготвянето на апетитен обяд или пък вечеря
Странни хибридни плодове, които ще срещаме все по-честоСтранни хибридни плодове, които ще срещаме все по-често
11 Април
Един от тези нови плодове е Тайбери - най-успешната кръстоска между къпина и малина. Хибридният плод е патентован в Шотландия през 1979 г. Носи името на река Тай, която се намира в Шотландия.