Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-екзотичните обичаи от масите по светаНай-екзотичните обичаи от масите по света
07 Май
Добрите обноски на масата се учат още в детските години. Оказва се обаче, че поведението на масата е доста различно в различните държави. Когато сте на масата в друга държава е доста вероятно да се изложите, ако не познавате поне малко местните привички.
Сол с вкус на вино – и това го има!Сол с вкус на вино – и това го има!
03 Май
Точно когато си помислихте, че вече можете да си поръчате всякакъв вид храна, за който можете да се сетите, се оказва, че се появи нов продукт, за който не сте могли и да си въобразите, че съществува, камо ли че ви е необходим. Отскоро в магазините в Зап
Преди Гергьовден: Малко факти за овчето и агнешко месоПреди Гергьовден: Малко факти за овчето и агнешко месо
03 Май
Когато пристъпваме към готвене, екстрактните вещества в овчето месо дават тежка и непоносима за някои хора миризма. За да се отстрани тя, по време на топлинната обработка, може да се добави глава лук или парче джиндифил
Еврика! Вече има здравословен шоколад за отслабванеЕврика! Вече има здравословен шоколад за отслабване
02 Май
Животът понякога не е честен. Шоколадът е показателен за това твърдение. Ако не беше така, всеки щеше да може да яде огромни количества от лакомството без риск за здравето и талията. Има обаче светлина в края на тунела, защото някой умен човек се е сетил
Влияние на кислорода върху цвета на месотоВлияние на кислорода върху цвета на месото
01 Май
Месата, които се продават в търговската мрежа, могат да се окажат доста подвеждащи в някои случаи. Добре е да знаем кое и как влияе на цвета на месото. Известен е един макар и рядък, но случващ се ефект върху месото – то да придобие зелен оттенък.
Любопитно! Вижте какво пие българинът на заведениеЛюбопитно! Вижте какво пие българинът на заведение
30 Април
Българинът може и да не е сред най-добрите клиенти, но определено е пияч. След края на работния ден и с наближаването на уикенда желанието да нашенеца да отиде на бар нараства пропорционално на възможностите му да поема течности с алкохолен привкус.
Как светът предпочита шоколада?Как светът предпочита шоколада?
30 Април
Бразилците добавят малко бяло вино в тестото на шоколадовите мъфини. А ако за австрийците шоколадът е Сахер, за французите той е профитероли
Историята на витамин CИсторията на витамин C
29 Април
Годината е 1499-а. Португалският мореплавател Вашку да Гама плава обратно към дома след първата си експедиция до Индия. Съдбата на екипажа му обаче далеч не е добра. От 170 моряци да Гама се завръща с едва 54
Разликите между видовете прясно мляко на пазара, за които не подозиратеРазликите между видовете прясно мляко на пазара, за които не подозирате
28 Април
А ето и някои предлагани масово и не толкова масово млечни продукти на съвременната индустрия, за разликите между които надали знаете
Опитвали ли сте червен ориз?Опитвали ли сте червен ориз?
28 Април
Най-висококачественият червен ориз се произвежда в региона Камарт във Франция. Среща се също и северноамерикански червен ориз.
Животинските мазнини, които ядемЖивотинските мазнини, които ядем
27 Април
Напоследък се наблюдава тенденция към подновяване употребата на свинска мас заради добрите ѝ кулинарни свойства.
Ето как да се ориентирате лесно в менюто на индийския ресторантЕто как да се ориентирате лесно в менюто на индийския ресторант
27 Април
Запознайте се с тези индийски специалитети и вече ще знаете кое ястие е за Вас и от кое да се въздържите да пробвате следващия път, когато идете в индийски ресторант
Непознатите гъби: Червен овчи носНепознатите гъби: Червен овчи нос
26 Април
Гъбата Червен овчи нос се нарича още Бакърен овчи нос. Тя е интересен вид гъба, но не достатъчно позната на хората. Гъбата е добра за ядене и е годна за сушене и консервиране