Тайната на вкусните сандвичи

Тайната на вкусните сандвичи

Въпреки склонността на всички сандвичи да падат с маслото надолу и факта, че те трудно се вписват в концепцията за здравословно хранене, сандвичът, във всичките му разновидности, винаги се е посрещал с апетит от деца и възрастни.

Сандвичите са храна, която се приготвя изключително бързо и предоставя невероятна възможност за импровизации. Хлябът може да е бял, черен, пълнозърнест, запържен или печен, както и овкусен със сос.

Баналното масло или маргарин с успех може да бъде заменено от сирена за мазане, които се съчетават прекрасно с шунка, риба, зеленчуци и дори с плодове.

Един от най-интересните варианти на сандвича е сандвич тип торта. За основа е идеален хляб за тостер или солени крекери. Отстранява се кората от филийките, след това в блендер се разбиват сирене за мазане с една чаена лъжичка куркума и зелени подправки.

Върху чиния се поставят четири филийки, намазват се със сиренето и се покриват с тънки парченца месо или пушена риба. Отгоре отново се редят четири филийки и върху тях – сиренето и отгоре месото. Отгоре тортата се украсява със зелени подправки, маслини и чери доматчета. Оставете тортата за един час и сервирайте.

Тайната на вкусните сандвичи

За разлика от студения сандвич топлия може с успех да замени цяло хранене и да създаде илюзията за пълноценна вечеря или закуска. Задължителна съставка е мекото сирене, което се разтопява от топлината и придава специален вкус на сандвича.

Върху сиренето се слагат парчета месо или риба и по желание домати, които след топлинна обработка стават още по-полезни. Нивото на ликопен, основното полезно вещество в доматите, което се грижи за мъжкото здраве, при загряване се увеличава.

Можете да изненадате близките си с панини с моцарела. За целта една малка франзелка разрежете по дължина. Намажете двете половинки със сос песто, върху едната наредете босилек, шунка, парченца домати и моцарела и покрийте с другата.

Съберете двете половинки и ги притиснете здраво с помощта на дъска за рязане. Запържете вашето панини в зехтин или го опечете на грил или скара за сандвичи.

Можете да приготвите минисандвичи за деца или когато чакате специални гости. За основа използвайте мини крекери или фигурки от хляб във формата на звезди, сърца или кръгчета. Изрязват се с форма за бисквити.

Едни от най-ефектните хапки са тип конфети. Върху основа от леко подсушен във фурната хляб се намазват различни видове пастет – от смляно пилешко месо със зелени подправки и майонеза или пасирана сьомга с меко сирене.

Подгответе няколко вида поръски – от червен пипер, от филиран бадем и от зелени подправки. Комбинирайте пастетите и поръските по вкус, а също така и по цвят.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати