Здравословни рецепти с картофи

Жана Г.Жана Г.Новак
Рецепти с картофи

С картофи могат да се приготвят вкусни и здравословни ястия, които могат да се консумират самостоятелно или като гарнитура към месо или риба.

Картофите с гъби във фолио се приготвят лесно и са много вкусни.

Картофи с гъби

Необходими продукти: 500 грама картофи, 200 грама печурки, 1 глава лук, половин връзка копър, половин връзка магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Картофите се нарязват на резенчета. Гъбите се нарязват на едро, лукът се нарязва на шайби. Върху лист алуминиево фолио се слага малко олио, за да не загорят картофките.

Картофи с пармезан

Разпределят се картофите, като върху всяко резенче картоф се слага по едно парче гъба и по две-три шайби лук. Всичко се покрива със слой картофи.

Поръсва се със сол и черен пипер и с нарязаните на ситно копър и магданоз. Фолиото се затваря, всичко се слага в тавата и се пече 40 минути на 200 градуса.

Картофите с лук и горчица са много здравословни и апетитни.

Необходими продукти: 1 килограм картофи, 2 супени лъжици оцет, 7 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици едрозърнеста горчица, 3 стръка зелен лук, 2 супени лъжици магданоз.

Начин на приготвяне: Картофите се сваряват и се обелват. Нарязват се на резенчета и се напръскват с оцет. Пекат се за около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна. Смесва се горчицата, нарязаният зелен лук, зехтинът и нарязаният на ситно магданоз. Картофите се заливат с тази смес и се сервират.

Картофите с пармезан и магданоз се приготвят лесно и са вкусни.

Необходими продукти: 6 картофа, 50 грама пармезан, 1 щипка индийско орехче, 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз, 4 лентички бекон, 2 супени лъжици масло, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Картофите се обелват, нарязват се на половинки и се сваряват за 10 минути в солена вода. Отцеждат се. Пармезанът се смесва с индийското орехче, магданозът и солта. Картофите се овалват в сместа с пармезана.

В тавичка се слага маслото и се добавят картофите. Пекат се 30 минути на 200 градуса, като два-три пъти се разбъркват. Вадят се от фурната, покриват се с нарязания на ситно бекон и се пекат още 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати