Предизвикваме ви! Сгответе една от тези рецепти с говежди бъбреци

Говежди бъбреци

Приготвянето на говежди бъбреци вече не е толкова популярно, колкото по времето на бабите ни, но е един добър начин да разнообразим менюто си. В магазините трудно ще намерите да се продават говежди бъбреци, но ако имате познати, отглеждащи животни по селата, ще можете да се сдобиете с желаното количество.

В приготвянето на говежди бърбеци няма никаква философия, но е важно да знаете, че и те като всяко друго месо трябва да бъдат добре измити, а ако ще ги запържвате, можете и да ги подсушите, за да не пръска толкова мазнина. Ето 2 ястия, които можете да приготвите с говежди бъбреци.

Каварма от говежди бъбреци

Необходими продукти: 4 бр. говежди бъбреци, 3 скилидки чесън, 3 с.л. брашно, 4 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Бъбреците се измиват добре и се пускат във вряща подсолена вода заедно със скилидките чесън. Котлонът се намалява и се варят, докато омекнат. Изваждат се и се подреждат в съда, в който ще бъдат сервирани.

Отделно се прави сос от запърженото брашно и червен пипер в мазнината, който се разрежда с бульона, в който са врели бъбреците, и се оставя да ври около 10 мин. След като е готов, се подправя на сол и на черен пипер и се изсипва върху нарязаните на филии бъбреци.

Попска яхния от говежди бъбреци

Бъбреци

Необходими продукти: 500 г говежди бъбреци, 6 с.л. олио, 4 глави лук, 1 с.л. брашно, 1 с. л. доматена салца, 4 домата, 1 ч.ч. бяло вино, 6 скилидки чесън, 1 дафинов лист, сол и черен пипер на зърна на вкус

Начин на приготвяне: Бъбреците се измиват, подсушават, посоляват и се задушават в мазнината, към която е добавена малко вода. След като започнат да се пържат, се изваждат, а в същата мазнина се слагат да се запържват нарязаният на филийки лук заедно с брашното и червения пипер, като се внимава той да не прегори.

Добавя се доматената салца и обелените и нарязани на кубчета домати. Всичко се разбърква много добре и се добавя малко вода и виното, за да се разреди леко сосът. В него се пускат нарязаните бъбреци, скилидките чесън, дафиновият лист, пипер на зърна и ястието се подправя на сол. Оставя се да къкри до пълната готовност на продуктите.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати