Рибен деликатесПуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете.
Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
Пуйка деликатесИзмиваме добре пуйката, след което внимателно я обезкостяваме без да разкъсаме кожата.
В половината масло задушаваме за няколко минути каймата, нарязаните гъби и леко изстискания хляб.
Месото намазваме добре с горчицата...
Сирене СтилтънТози луксозен деликатес се произвежда от първокачествено синьо сирене Стилтън, в което има вградени златен ликьор и ядивно злато.
Цената за 1 кг достига внушителните 608 британски лири....
Пълнено пилешко със стилтън и шункаВъв всяка пилешка гърда направете малко джобче. Нарежете сиренето на 4 парчета и го сложете във всяко джобче, заедно с 1-2 сушени домата.
Овкусете отвън гърдите със сол и пипе. Всяка гърда се увива с тънък резен шунка...
Киш с тиквички, домати и стилтънПоръсете с настъргания стилтън и най-отгоре наредете разполовените чери домати. Разбийте яйцата и сметана, овкусете ги със сол и черен пипер. Изсипете сместа върху киша и запечете за 35-40 минути....
Кулинарна употреба на СтилтънАко се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
Гурме салати със СтилтънСред изисканите салати с това вкусно и ароматно сирене е:
Английска салата с круши и Стилтън
За 4 порции са необходими 4 тънки филии бял хляб, на които се изрязва кората, 2 скилидки чесън, разрязани на две, 250 грама...
Италианският деликатес прошутоПрошуто ди Парма е известно с изискания си леко сладък вкус, интензивен аромат и ниска калоричност. Традиционната рецепта не позволява добавянето на химикали – към месото се добавя само сол....
Деликатна еклерова тортаВ тенджера с ненадраскващо дъно се сипва водата и се стопля. Добавят се маслото и олиото, захарта и солта. Разбърква се. Когато сместа заври, се добавя брашното. Разбърква се с телена бъркалка, като се стараем да не остават...
Деликатесна тиква с канелаПочистете тиквата от семки и вътрешности, без да отделяте кората.
Смесете кафявата захар и канелата.
Поръсете обилно тиквата и я оставете за около 30 минути, за да си поеме от сладостта.
Сложете тиквата в тава за...
С какво вино да поднесем СтилтънМнозина от нас не са чували какво е Стилтън, пък камо ли защо трябва да се поднася с вино и то с какво вино може да се поднася. Ето малко просветление по въпроса.
Стилтън е вид синьо сирене....
Деликатеси със сьомгаАко очаквате важни гости или просто искате да зарадвате близките си с изискано рибно ястие, пригответе деликатес със сьомга. Можете да я заместите с пъстърва.
Тимбалът със сьомга е вкусно италианско ястие....
Сос Гарум - деликатес от скумрияСосовете, приготвени от рибни вътрешности, отличаващи се с особена гъстота, са предпочитани от готвачите заради своя аромат и хранителна стойност. Това налага на пазара да присъстват пастет от скариди и сос от аншоа...
Деликатеси в домашни условияДруг деликатес, също в отбора на пастетите е:
Пастет от пуешко месо, патладжани и майонеза
Необходими продукти:
250 гр. пушено пуешко месо; 125- 150 гр....