Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни сосове от плодове в кулинариятаВ такъв случай тук е мястото да споменем доматения сос като основен в кулинарията. Има хиляди варианти за неговото приготвяне и поднасяне....
14 Юли
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсвен тях ето още от основните готварски масла в кулинарията. Вижте кое за какво трябва да се използва.
Слънчогледово олио
По отношение на готвенето слънчогледовото масло е универсален продукт....
11 Март
2
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Непознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
13 Март
Митове в кулинарията, които рухнаха!Истината е, че те нямат научна основа, а ги следваме единствено защото някой така е казал.
Вие сами преценете.
1 мит: Не се пържи в зехтин
Дори и хората, които нямат понятие от готвене го знаят....
12 Септ.
Често използвани термини в кулинариятаТози процес си прилага основно със зеленчуци, които се потапят във вряща вода за не повече от десет секунди, след което веднага се мият под течаща, студена вода....
26 Септ.
4
Какво са спредовете в кулинариятаСпред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
05 Септ.
Приложението на каперси в кулинариятаВ кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
15 Юни
Основни сортове картофиПо света има над 4 000 сорта картофи, които се разграничават според начина на отглеждането им, според вкусовите им качества, според времето на прибирането им, според хранителната им стойност и т. н. В България са разпространени...
19 Септ.
Хипоалергенни основни ястияПрясното говеждо месо замества заешкото в рецептите за основни ястия. Това са общи насоки, защото всички рецепти са строго индивидуални и зависят от резултата от диагностиката....
30 Ноем.
Основни френски сосовеОсновните задължителни съставки в тази класика от френската кухня са млякото, брашното, маслото, солта и свежата подправка индийско орехче....
31 Януари
Основни рехабилитационни упражненияЕстествено тези основни рехабилитационни упражнения са само малка част от това, което ще направи един физиотерапевт....
04 Юли
Как да вложим индрише в кулинариятаВ кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
05 Окт.
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаЕдва няколко прашинки от него, добавени в ястието, променят из основи всички негови вкусови качества, като му придават приятен леко нагарчащ вкус и аромат.
Освен това той действа тонизиращо и отрезвяващо....
02 Дек.
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаДокато такъв обаче бъде намерен, е добре да сте наясно какво представлява натриевият бензоат и какво приложение намира в кулинарията....
24 Януари
1
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаСъс своите минерали тропическата напитка редуцира солния дисбаланс в организма, който е основният виновник за високото кръвно налягане....
23 Ноем.
2
Кулинарната традиция на ИгнажденИгнажден отбелязваме на 20 декември – това е един от най-обичаните и тачени български празници. Назад във времето на този ден хората са отбелязвали началото на новата година.
В днешно време Игнажден носи със себе си...
20 Дек.
Вкусни емблеми от кулинарията на Арабския святВажното за тях е основните подправки, които се използват в Оман, а именно шафран и кардамон.
5....
16 Юни
Видове зехтин и употребата им в кулинариятаТри са основните видове зехтин. Това са студено пресованият, пресованият и чистият зехтин. За най-добър се смята студено пресованият зехтин, който се нарича и екстра върджин....
19 Януари
Често използвани термини в кулинарията- II частНаскоро ви запознах с основни термини, които трябва да знаете, когато работите с рецепти. И по предложение на една от вас, кулинарите на Готвач.бг, реших да напиша продължение на предишната статия....
28 Септ.
Розовата вода за красота и в кулинариятаРозовата вода се използва както за десерти, така и за основни ястия - например Агнешки ребра в розова вода. Много ароматен десерт е оризовият пудинг с розова вода....
10 Юли
Лимонена киселина: Приложение в кулинарията и домакинствотоЛимонената киселина е бяло кристално вещество с кисел вкус, лесно разтворима във вода.
Извлича се от цитрусовите плодове, главно от лимоните, в които тя е най концентрирана. На търговските опаковки тя е обозначена...
22 Април
Конопен протеин - ползи и употреба в кулинариятаУпотреба на конопен протеин в кулинарията
С помощта на конопения протеин можете да си приготвяте веган смутита, диетични салати, различни мусове, кето десерти и всякакви кето рецепти....
02 Юли