Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на сирене КваркЗаради кремообразната си гъвкава структура кварк може да се употребява в почти всички солени и сладки рецепти - торти, суфлета, чийзкейкове, бисквити, сосове, млечни разядки за мазане на филийки за закуска или като заместител...
28 Февр.
Кулинарна употреба на синьо сиренеДобавя се сметаната и синьото сирене и се готви 10 минути. Пасира се и се сервира с парченца синьо сирене.
Сините сирена са добра добавка в различни видове салати....
13 Януари
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоСирене Качокавало (ит. Caciocavallo) идва от Италия. Най-разпространено е в южния регион Базиликата и остров Сардиния. Произвежда се от краве, козе и овче мляко. Представлява вид полутвърдо сирене....
30 Окт.
Характеристики и кулинарна употреба на сирене ДунавияКулинарна употреба на Дунавия
Кулинарната употреба на сиренето Дунавия не се различава от тази на обикновеното бяло саламурено сирене....
06 Септ.
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на нектариниСлед това се добавя крема сиренето, заквасената сметана, захарта и медът. Всичко се разбива. Добавя се сладкарската сметана и отново се разбива. Накрая се прибавя и течен желатин....
15 Юни
Кулинарна употреба на ПрошутоПрошутото се комбинира перфектно в приготвянето на брускети и със сирене. Подходящи сирена са моцарелата или синьото сирене....
30 Юни
Кулинарна употреба на суроваткатаВ глобалната хранителна промишленост суроватката се използва при направата на сирене рикота и кафяви сирена. Белтъкът ѝ пък се използва при приготвянето на протеинова хранителна добавка за трениращите....
13 Окт.
Кулинарна употреба на ескаролаПодхожда си дори със силно ароматизирани сирена като рокфор и козе сирене. Идеална е като гарнитура за меса.
В супи се нарязва на ленти и така се прибавя....
25 Февр.
Кулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
21 Август
Кулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
28 Юли
Кулинарна употреба на арарутМалцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това.
Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
27 Юли
Кулинарна употреба на мащеркаАко приготвите супа с използване на сирене и добавите в нея мащерка, ще се насладите на един наистина неповторим вкус и аромат....
24 Юни
1
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиВ комбинация с яйца, с месо и с някои видове сирена те превръщат ястието в истинско кулинарно пиршество....
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеСлед като оризът е почти готов, се добавят гъбите, нарязаното на парченца сирене и солта....
16 Дек.
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
12 Дек.
1
Кулинарна употреба на спелтаНякои го определят на запечено на скара сирене. Брашното от спелта пък може да се вложи във всички рецепти за сладки, торти и мъфини.
В кулинарията се използва и сварена спелта....
07 Дек.
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс....
01 Дек.
1