Моите форумни теми

Сия РибагинаЩо е то момици?
Знаете ли какво е това чудо на кулинарията момици? Готвили ли сте с тях и какво. Какъв е вкусът им?
Сия РибагинаРецепти с история?
Има ли рецепта с богата история, която знаете и приготвяте често? Коя е тя и каква е историята и?
Сия РибагинаМедните съдове-мнението ви за тях?
Какво е мнението ви за медните съдове. Отдавна съм си харесала няколко неща, които Лава предлага, медните съдове Mauviel са уникални, но ненормално скъпи. Бихте ли отделили 400-500лв за подобен съд? Аз лично колкото и да обичам всякакви съдове и прибори не бих дала толкова пари, ще чакам да ми ги подарят и дано скоро се появи желаещ )
Сия РибагинаСпециалитетът на домакинята?
Имате ли специалитет, който приготвяте често, ваша лична авторска рецепта, която готвите с удоволствие
Сия РибагинаКои са вашите любими сандвичи?
Кои са любимите ви сандвичи, често ли ги приготвяте и харесвате ли бургерите предлагани в ресторантите за бързо хранене?
Сия РибагинаВинен етикет- доколко сте запознати с него?
Любопитно ми е да разбера на кого според вас първо трябва да се сипе от поръчаното вино, когато сте в ресторант с вашия партньор. Сервитьора отваря бутилката - на дамата или на кавалера първо ще налее и защо ?
Сия РибагинаКонско и магарешко месо- какво ви е мнението за тях?
Опитвали ли сте конско и магарешко месо. Тези дни съм се застояла в нас и гледам кулинарните канали. В едно от предаванията готвача сготви месо от магаре, чувала съм че от това месо стават чудесни луканки и суджуци, но не съм опитвала.
Сия РибагинаКакво е перфектното меню за вас?
Какво бихте искали да видите в менюто на ресторантите, които посещавате? Какви са очакванията ви и какво представлява перфектното ресторантско меню според вас? Аз лично не харесвам дългите менюта с безброй страници, които ме объркват и започвам да се чудя какво да избера. Предпочитам да е написано просто и разбираемо и да има напитки, които да са различни от безалкохолните газирани напитки, като например фрешове, цитронади, айран.
Сия РибагинаКакво приготвяме за детско парти?
Организирате ли домашни детски партита или се доверявате на модерните в последно време детски клубове за празниците на вашите деца? Какво приготвяте за хапване?
Сия РибагинаЩо е то рожков?
Чували ли сте за рожков и ползвали ли сте го в рецепта? Аз не съм го ползвала, но знам че се слага в тестени изделия и е заместител на захарта и какаото и е доста по полезен от тях
Сия РибагинаИмате ли семейни кулинарни традиции
Имате ли традиции, които спазвате в семейството си като например всеки понеделник да ядете винаги риба или на определена дата от месеца да приготвяте нещо специално. Сетих се за тази тема, защото ми се дояде пица, а сестра ми всяка неделя ядът пица и ми стана интересно. Аз нямам подобни традиции освен че всяка седмица имаме домашна филмова (кино) вечер и приготвям пуканки, печени ребърца, бургери и семки точно като за кино
Сия РибагинаГотви ли половинката ви?
Помага ли в кухнята вашата половинка, справя ли се с готвенето и ако готви, какво най-често ви приготвя?
Сия РибагинаПодаръци за готвача
Получавали ли сте от близки и познати подаръци свързани с готвенето и кулинарията и как реагирате на такъв подарък ?
Сия РибагинаРетро готварски инструменти
Повечето от нас обичаме да използваме в кухнята си съвременни и модерни уреди и инструменти, но и много от нас си имат по някой ретро инструмент, който си ползват от години и не биха го заменили и за най модерното му копие. Вие имате ли такъв готварски уред, съд или инструмент?
Сия РибагинаКак освежавате увехнал зеленчук?
Как освежавате завяхнали и застояли зеленчуци? На мен ми се е налагало да освежавам зелени салати, като съм ги потапяла в съд със студена вода и лимонена кисели и наистина е имало ефект, за минути стана по свежа от колкото когато я купих.
Сия РибагинаМиризма на готвено зеле
Как се справяте със силната миризма, която прониква и се разпространява из цялата къща, докато готвите зеле?
Сия РибагинаКак отстранявате мазни петна по дрехите и кухненските покривки?
Честно казано изпадам в шок, когато си петносам дреха или покривката с нещо мазно. В такива случай веднага посипвам със сол и натърквам отгоре с хляб. Вие как се справяте с мазните петна?
Сия РибагинаКак поддържате белите си покривки снежно бели?
Как поддържате белите си покривки снежно бели? Не една покривка ми се е съсипвала от оцветяващи продукти, които с какъвто и прах да ги изпера, няма особен резултат и петната си оставят, а и белия цвят с времето стои като захабен. На скоро четох, че за запазване на идеално бял цвят покривката след изпиране трябва да се топне в малко прясно мляко и след това да се изглади с не гореща ютия, но аз в момента имам една нова беличка единствена покривка, която не смея да я ползвам за опит, за да не стане покривка с готвено мляко )