Gotvach.bg»Съвети»Как да избираме патладжани?

Как да избираме патладжани?

Как да избираме патладжани?

Патладжанът, освен че е много вкусен, е и много полезен и неговата консумация носи много ползи за организма. Вярно е, че можете да си отгледате патладжан във вашия дом, но ако нямате достатъчно място за това, се налага да го купувате. Този съвет е точно за онези от вас, които не могат да си произвеждат патладжан и се налага да си го купуват. Какво трябва да знаете, когато избирате патладжан, ще разберете в следващите редове. Четете внимателно, защото само свежите продукти ще ви гарантират и вкусни ястия с патладжан.

1. Първото нещо, което трябва да гледате, когато си купувате патладжани, е дали кожата е гладка и лъскава, а самият патладжан твърд. Не си купувайте патладжани, чиято кожа не е равномерна, има наранявания или самият патладжан е мек. Не трябва да си взимате и прекалено големи патладжани, защото има опасност да са много сухи;

2. Другото нещо, на което трябва да обърнем внимание при избора на патладжан е зелената му част или така наречената чашка. Тя трябва да има наситен зелен цвят и да изглежда свежа;

3. Не трябва да си купувате патладжани, по които има натъртвания или петна, защото това значи, че те са много узрели и са набрани преди доста време. Ако няма да консумирате патладжана, веднага след като го купите, не го взимайте, защото, колкото повече стои, толкова по-бързо се разваля.

С правилно избрания патладжан може да си направите невероятни вкусотии. Например пълнен патладжан, любимото кьопоолу, патладжан с моцарела и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати