Противно на това, което твърдят управителите на столове, месните шницели не се правят от кайма, а от цяло качествено парче месо, което се начуква на тънко като пържола. Шницелите присъстват сред основните ястия в редица европейски кухни.
Може би най-известният шницел в света е виенският шницел. Разликата между него и другите европейски шницели е в начина на паниране. Разбира се, при нас може да намерите още много рецепти за шницели със зеленчуци или шницели с кайма.
Как обаче се панира шницел? За качествения шницел на първо място трябва да приготвите качествено месо. Най-хубавите шницели стават от телешки битове или от прясно телешко бонфиле. Може да използвате още пилешки гърди или пуешки гърди.
Класическият метод за паниране е френският метод. При него месото се овалва първо в брашно, после в яйце и се пържи в сгорещено олио. При виенският метод на паниране месото се овалва първо в брашно, после в яйце, след това в галета и се пържи до готовност.
Коментари