Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За поредна година чехите са първенци в пиенето на бираЗа поредна година чехите са първенци в пиенето на бира
10 Май
Последното проучване за консумацията на бира по света отново постави чехите на първото място. За поредна година в Чехия се е изпила най-много от кехлибарената течност.
Умна чиния ще брои погълнатите калорииУмна чиния ще брои погълнатите калории
09 Май
Модерната и умна чиния има в себе си и вградени сензори за тегло, уточняват създателите й. Благодарение на всичко това, интелигентната чиния ще може да се свързва с онлайн база данни, чрез която се пресмята и каква е калорийната стойност на храната.
Защо доматите вече не са като едно времеЗащо доматите вече не са като едно време
06 Май
1
Все по-често се споменава фактът, че доматите всъщност не са зеленчуци, а плодове от тип ягода. Те си приличат по сочността.
Италиански сирена за екстремистиИталиански сирена за екстремисти
05 Май
Италия предлага различни видове сирена, които се произвеждат и консумират по разнообразен начин. Разбира се, човек може напълно да се изгуби в целия този богат избор.
Топ 7 на най-обичаните български ястия от чужденцитеТоп 7 на най-обичаните български ястия от чужденците
04 Май
Българската кухня се отличава с няколко характерни ястия, които посетителите от чужбина винаги държат да опитат, когато гостуват в страната ни.
Диетите се провалят, защото сме програмирани да търсим хранаДиетите се провалят, защото сме програмирани да търсим храна
02 Май
Не липсата на воля разваля диетата, показват изследвания на американски учени, цитирани от вестник Дейли експрес. Провалът на хранителния режим най-често се дължи на факта, че хората са програмирани да търсят храна.
Великите готвачи: Боб БлъмърВеликите готвачи: Боб Блъмър
01 Май
Днес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а именно Боб Блъмър. Роден през 1962 година в Монреал, Канада, животът на Боб не се развива както на повечето готвачи, които познаваме от телевизионния ефир.
Готвената храна е виновна за двойната брадичкаГотвената храна е виновна за двойната брадичка
28 Април
Съществуват множество предположения за функцията и формирането да брадичката. От години тя е причината за бурни спорове в областта на еволюционната антропология. Доктор Пампъш смята, че готвенето е довело до образуването на брадичка при Homo erectus
Джейми Оливър с песен срещу детското затлъстяванеДжейми Оливър с песен срещу детското затлъстяване
27 Април
Едва ли има уважаващ себе си любител кулинар, който да не е чувал за Джейми Оливър. Талантливият готвач е решил да събере двете си най-големи страсти – готвенето и музиката.
Гъши дроб - вкусът на луксаГъши дроб - вкусът на лукса
26 Април
За пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини.
Шоколад – сладкото изкушение, без което не можемШоколад – сладкото изкушение, без което не можем
25 Април
Известно е, че в шоколадът се съдържа кофеин, но, освен него, в сладкото изкушение има и теобромин. Теоброминът наподобява кофеин, но има много по-слаб ефект върху централната нервна система.
Жена погълна 6 кила месо за 20 минутиЖена погълна 6 кила месо за 20 минути
24 Април
Победителката се казва Моли Шулър и освен трите двукилограмови стека, американката е погълнала по три порции от следните неща – салати, печени картофи, коктейли от скариди.