Непознатите гъби: Гъба Анасонка
Двор и Градина

Непознатите гъби: Гъба Анасонка

0

Анасонката спада към ядливите гъби и се счита за гъба с добри качества, но се употребява в комбинация с други видове, защото е твърде ароматна.

1

Двор и Градина

Информация за засаждане и отглеждане на плодове, подправки и билки. Красиви идеи за двора и градината.
Двор и Градина - Непознатите гъби: ТръбенкатаДвор и Градина

Непознатите гъби: Тръбенката

16.05.20170

Гъбата тръбенка носи интересно име, което се дължи на специфичната ѝ структура и морфология. Може да се използва както в сурово състояние така и сушена. Дори някои гастрономи твърдят, че има добри качества в консервирана форма.

Двор и Градина - Непознатите гъби: Гъба ЛисичкаДвор и Градина

Непознатите гъби: Гъба Лисичка

15.05.20170

Гъба Лисичка се определя със средно вкусови качества и не е използвана масово, както други ядливи гъби в България. По-често срещана е нейната употреба в Румъния, където гъбата е доста по-ценена.

Двор и Градина - Непознатите гъби: Бадемова гъбаДвор и Градина

Непознатите гъби: Бадемова гъба

03.05.20170

бадемовата гъба спада към семейството на ядливите гъби. Използва се най-често за приготвянето на супи, а заедно с други гъби е чудесна за консервиране в оцет

Двор и Градина - Как да разпознаете Царската манатарка?Двор и Градина

Как да разпознаете Царската манатарка?

02.05.20170

Царската манатарка се среща от месеците май, до октомври. Наричат я още хлебна манатарка, царска манатарка, царска гъба. Хлебната манатарка е ядлива гъба с отлични вкусови качества.

Двор и Градина - Кога се събират билките и как да ги съхраняваме?Двор и Градина

Кога се събират билките и как да ги съхраняваме?

25.04.20170

Когато билките се съхраняват на неподходящи места, се създават условия за развиване на различни вредители. Събирането на лечебните растения трябва да става в хубави и сухи дни.

Двор и Градина - Как сами да си направим кълнове от бобови култури?Двор и Градина

Как сами да си направим кълнове от бобови култури?

14.04.20170

Най- широко разпространени в търговската мрежа са соевите кълнове. Много други култури обаче са подходящи за покълване - например кафявата и зелената леща и нахутът. Можете лесно да си отгледате кълнове в домашни условия.

Двор и Градина - Събиране и съхранение на глухарчеДвор и Градина

Събиране и съхранение на глухарче

12.04.20170

Използвемите части на глухарчето са корените и стъблото, заедно с листата. При събиране трябва да се знае, че билките не се скубят и късат. Те се режат с нож или ножица, като се отрязва само тази част, която се използва.

Двор и Градина - Как да отгледаме хрян в градината сиДвор и Градина

Как да отгледаме хрян в градината си

10.04.20170

Хрянът е пикантна подправка с вкус на горчица. Той става за [разядка], тъй като подбужда апетита. Хрянът се използва широко в [народната медицина и при направата на кисело зеле. Отглеждането на хрян в личната градина е става ето така

Двор и Градина - Засаждане и отглеждане на чери дoматиДвор и Градина

Засаждане и отглеждане на чери дoмати

21.03.20170

В последните години чери доматите добиха голяма популярност в България. Те са красиви, интересни и са подходящи за салати, за украса на всякакви блюда, а са много вкусни и сготвени.

Двор и Градина - Как да съхраним лукаДвор и Градина

Как да съхраним лука

14.03.20170

Много важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта на сортовете лук зависи от тези условия