четвъртък, 24 април
Риган
Подправки

Риган

8

Риганът е една от любимите ни свежи подправки. Риганът има редица благоприятни свойства върху нашето тяло. Избор, съхранение и използване на риган. Информация за риган.

1

Подправки

Всичко за подправките, за какво са полезни и кога да ги използваме. Подправки в Българската и чуждестранна кухня.
Подправки - КуркумаПодправки

Куркума

03.04.20145

Куркумата помага срещу ревматоиден артрит, кистична фиброза и намалява риска от ракови заболявания. Информация за куркума и ползи на куркумата. Съдържание на куркумин в куркумата.

Подправки - КардамонПодправки

Кардамон

03.04.20144

Кардамонът е екзотична подправка, която намира огромно приложение в източната кухня. Смляният кардамон е основна съставка на кърито. Кардамонът е скъпа, но и много ароматна подправка.

Подправки - КарамфилПодправки

Карамфил

03.04.20141

Подправката карамфил произхожда от розовите пъпки на вечнозеленото карамфилово дърво. Карамфилът съдържа флавоноиди, които също допринасят за неговите антивъзпалителни свойства. Карамфилът подобрява храносмилането

Подправки - КимионПодправки

Кимион

03.04.20141

Кимионът е една от най-популярните подправки у нас и по света. Кимион редовно се прибавя към различни колбаси от млени и кълцани меса, както и към домашни наденици и суджуци. Кимионът има газогонно, жлъчегонно и нервноуспокоително свойство

Подправки - МайоранаПодправки

Майорана

02.04.20140

Майораната е и една от класическа подправка за пържен дроб. Майораната се счита за сродна на ригана. Всичко за майорана на едно място.

Подправки - КопърПодправки

Копър

02.04.20140

Копърът е единственото растение, чиито листа и семена се използват като подправка. Ползи и съхранение на копъра. Флавоноидите, съдържащи се с копъра, спомагат за защита срещу свободните радикали и канцерогени.

Подправки - ЕстрагонПодправки

Естрагон

02.04.20140

Естрагонът е една от най-известните подправки, които имат уникален и специфичен аромат. Естрагонът се нарича още тарос и е подходяща подправка за салати, предястия и различни сосове. Естрагонът улеснява дишането, укрепва съня

Подправки - Черен пиперПодправки

Черен пипер

02.04.20144

Черният пипер е с впечатляващи антиоксидантни и антибакетриални ефекти. Полезни свойства на черния пипер. Избор и съхранение на черен пипер.

Подправки - ЧубрицаПодправки

Чубрица

02.04.20140

Чубрицата е една от най-старите подправки на света, а у нас чубрицата от векове се радва на широка популярност. Вкусът на популярната подправка шарена сол не би бил същият, без в нея да има чубрица.

  • Още от Готвач.бг

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят