вторник, 27 януари
Звездовиден анасон
Подправки

Звездовиден анасон

0

Звездовидният анасон /ructus Anisi stellai/ или китайски анасон е плода на вечнозеленото дървото Illicium verum. В народната медицина на азиатските народи присъстват множество лекове с участието на звездовиден анасон в тях. Със звездовидния анасон не бива

1

Подправки

Всичко за подправките, за какво са полезни и кога да ги използваме. Подправки в Българската и чуждестранна кухня.
Подправки - МащеркаПодправки

Мащерка

01.11.20140

Мащерката се е използвала още от древни времена заради своите кулинарни, ароматни и медицински свойства. Мащерката е подправка, богата на ценни съставки и антиоксиданти. Мащерката лекува дихателни проблеми

Подправки - Кала намакПодправки

Кала намак

01.07.20140

Аюрведичната медицина препоръчва черната индийска сол Кала намак при редица заболявания. Основно обаче Кала намак помага за регулация на електролитите на стомашно-чревния тракт. Готвенето с кала намак е по-здравословно

Подправки - Черен кимионПодправки

Черен кимион

12.05.20141

Черният кимион е ценно растение, употребявано преди 8000 години. Черният кимион е мощен имуностимулант, който се употребява при различни здравословни проблеми. Черният кимион има над 100 активни съставки.

Подправки - КервелПодправки

Кервел

09.05.20140

Кервелът е близък роднина на магданоза. Кервелът се използва широко в кулинарията за овкусяване на птици, риба, зеленчуци, ястия с яйца. Кервелът помага при лениви черва.

Подправки - ГалангалПодправки

Галангал

08.05.20140

Галангал е изключително популярна подправка в Югоизточна Азия, но е особено характерна за Тайланд. Галангал наподобява джинджифила, но но може да го замества. Галангал има много добри противовъзпалителни свойства.

Подправки - Лимонова треваПодправки

Лимонова трева

07.05.20140

Лимоновата трева е една от най-известните подправки в тайландската кухня. Лимоновата трева има приятен аромат и неустоим вкус. Лимоновата трева се използва и в козметиката.

Подправки - МисоПодправки

Мисо

30.04.20141

Мисо /Miso/ е традиционна японска подправка, която е обявена за една от най-полезните в целия свят. Мисо се използва за направа на известната едноименна супа. Мисо укрепва имунната система и предпазва от някои видове рак.

Подправки - СумакПодправки

Сумак

30.04.20141

Сумакът е изключително популярна в арабската кухня подправка, която расте по Средиземноморието. Сумакът се използва за овкусяване на дюнери, ориз и различни видове меса. Сумакът влияе благоприятно върху храносмилането.

Подправки - УасабиПодправки

Уасаби

29.04.20142

Уасаби е известен като японски хрян. Уасаби е вид японска подправка със светлозелен цвят, използвана най-често за суши. Уасаби е често във вид на горчица със силно лютив, но сравнително краткотраен вкус.

  • Още от Готвач.бг

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят