PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноКачваме по 2 кг около празниците
22 Дек.
Антония Р.
Кое за какво е полезноЧаша вино засилва имунната система
22 Дек.
Антония Р.
Кое за какво е полезноКонсумираме все повече месо
21 Дек.
2
Антония Р.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кафето съкращава живот, бирата го удължаваЛюбителите на кафе са толкова многобройни, колкото и тези на бира. Изборът на коя напитка да станем фен обаче дава своето отражение не само върху настроението, а и върху част от ДНК-то ни, което отговаря за процесите на стареене и появата на рак.
20 Дек.
Истинският соев сос ни пази от стареенеСоевият сос е получен чрез ферментация на соята. Той е изключително популярен в страните на Източна и Югоизточна Азия. Приготвя се, като соята се попарва, смесва се с печени зърна пшеница, след което се залива с вода и се добавя малко сол.
19 Дек.
Чиа - суперхраната на ацтекитеЧиа или чия се смята за храната на бъдещето. Това е общото наименование на два вида Салвия, които се отглеждат като диви култури. Представляват дребни и твърди семенца, плод на растение, което наподобява много градинския чай.
18 Дек.
Всекидневните упражнения неутрализират преяжданетоОт години специалистите предупреждават да се внимава с преяждането, но преди няколко дни британски експерти разкриха как чрез упражнения може да се противодейства на негативните последствия от свръхконсумацията.
18 Дек.
Яйцата ни пазят от диабет тип 2Още един хранителен мит бе тотално разбит. Оказва се, че консумацията на яйца е полезна за хората, страдащи от диабет.
16 Дек.
Хидрогенираната мазнина - евтината биопластмасаХидрогенираната мазнина се използва масово като заместител на какаовото масло в шоколадовите изделия, бутер тесто, сладоледи, вафли, чипсове. Трансмазнините са предпоставка за инфаркт и инсулт, защото не се разграждат в тялото
15 Дек.
Дъвчащите бонбони гарантират кариесВсички видове захарни бонбони са опасни за зъбите на подрастващите и не са най-подходящата храна за мъничетата, но меките с пълнеж са най-неправилният избор, убедени са специалистите.
12 Дек.
Брюкселското зеле помага за по-лесно зачеванеЕдин от най-важните елементи за подобряване и засилване плодовитостта на жената и мъжа е фолиевата киселина. Тя се съдържа в изобилие в брюкселското зеле и значително намалява риска от абортиране и вродени дефекти при плода
11 Дек.
Киселото зеле се бори с рака на дебелото червоТози деликатес е истинска съкровищница от полезни витамини и вещества, които са балсам за стомаха ни и силен съюзник в борбата срещу рака на дебелото черво.
10 Дек.
Босилекът може да ни подмладиСпоред резултатите от много бройни проучвания екстрактът от босилек е полезна съставка, която може да подмладява и възстановява кожата.
10 Дек.
Цвекло и ряпа за пречистване през зиматаЦвеклото и ряпата, както и всички кореноплодни зеленчуци, са често срещани, но и не рядко пренебрегвани есенно-зимни продукти. Познати още от древността, те радват с букет от много витамини и минерали.
09 Дек.
Най-добрата риба за зимата е херингаВ херингата се съдържат още никотинова киселина, както и витамин Д, които са изключително важни за укрепването на костите, както и за нервната система.
08 Дек.
Защо чаят е полезен за пушачитеКакто знаете, мъжете пушачи в България са повече от жените. Според учените от Швеция, пиенето на кафе или чай редовно, ще помогне на господата да намалят риска от атеросклероза.
08 Дек.
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други